IBB Ve IGÜ'den Proje Isbirligi Görüsmesi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ve Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ) arasinda proje isbirligi görüsmesi gerçeklesti. Projelerin enerji tasarrufu, su tasarrufu, çocuk oyun alanlari, gençlerin spora tesviki, sulama sistemleri, evsizler ve engelliler üzerine oldugu bilgisi paylasildi.

IBB Ve IGÜ'den Proje Isbirligi Görüsmesi
Istanbul Gelisim Üniversitesi Dis Iliskiler Koordinatör Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Firat Demirkol, MMF Insaat Mühendisligi Ingilizce Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Burak Toydemir ve Ögrenci Dekani Ögr. Gör. Ibrahim Halil Yasar ile Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Avrupa Birligi Iliskileri Müdürü Dr. Ali Doganay ve Müdür Yardimcisi Egemen Gökgöz uluslararasi proje isbirlikleri için bir araya geldi. Üniversitede yapilan görüsmede IBB ve IGÜ’nün birlikte gerçeklestirecegi AB proje basvurulari ve gelecek planlamasi üzerine görüs alisverisinde bulunuldu.

“Yerel yönetim isbirlikleri çok önemli”

Üniversite ve yerel yönetim isbirliklerinin önemine deginen Dr. Ögr. Üyesi Firat Demirkol, “Projelerin bilimsel ve teorik altyapisi üniversitelerde olusturulurken uygulama alani noktasinda yerel yönetim isbirlikleri oldukça önemlidir. Özellikle IBB gibi dünyanin en büyük metropollerinden birisi olan Istanbul kentinin en önemli paydaslarindan birisi ile isbirliginde bulunmak topluma ve Istanbul kentine oldukça faydali sonuçlar dogurmaktadir. Üniversitemizin vizyonu geregi bizler topluma hizmet noktasinda tüm paydaslarimiz ile isbirligimizi gelistirme noktasinda hareket etmekteyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA