''Hayvancilikta Maliyeti Azaltmanin En Önemli Yolu Yem Bitkisi Ekilisidir''

Kütahya’nin Altintas ilçesinde, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri tarafindan yem bitkisi ekiminin yapildigi köylerde kontrollerde bulunuldugu bildirildi.

''Hayvancilikta Maliyeti Azaltmanin En Önemli Yolu Yem Bitkisi Ekilisidir''
Altintas Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Subesi teknik personelleri yem bitkisi olan yonca, korunga, fig gibi yem bitkileri üretiminin yapildigi alanlarda incelemelerde bulunuyor. Yem bitkileri için müracaatta bulunup destek almak isteyen çiftçilerin kontrolünde herhangi bir soruna rastlanmadigi ve oldukça bereketli bir hasatin olacagi bildirildi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, ’’Çiftçi kayit sistemine kayitli araziler üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amaciyla yem bitkileri ekilisi yapan üreticilerin arazileri kontrol edildi. Yine ayni kapsamda gidilen köylerde hububat ve baklagil ekilis alanlarinda süne ve çekirge kesif surveyleri ve diger hastalik ve zararli kontrolleri de yapilmaktadir. Hayvancilik isletmelerinde en büyük maliyetlerden biri olan yem girdi maliyetinin en aza indirmenin yolu olan yem bitkilerinin ekilisi önemlidir’’ ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA