Haydi Çocuklar Denize

İçel’in Erdemli ilçesinde kirsal mahallelerde egitim gören ögrenciler, ’Haydi çocuklar denize’ projesi kapsaminda önce denizle bulustu, ardindan izledikleri tiyatro oyunlariyla gönüllerince eglendi. Erdemli Belediyesi tarafindan baslatilan proje ile kirsalda yasayan çocuklarin, Akdeniz kiyisinda bulunan kent merkezindeki çocuklarla ayni imkanlardan yararlanabilmesi hedefleniyor.

Haydi Çocuklar Denize
Erdemli Belediyesi, sosyal aktiviteleri kisitli olan, kirsal mahallelerdeki ögrencilere özel programlar hazirladi. Kirsal mahallelerden alinan ögrenciler güne kahvalti ile basladi, ardindan denizde gönüllerince zaman geçirdi. Denizde keyifli anlar geçiren çocuklar sonrasinda ise Erdemli Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin hazirladigi tiyatro oyunlarini izleyerek eglenceli anlar yasadi.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, yapilan çalismalar ile çocuklarin hayata umutla bakmasina katki sunmayi hedeflediklerini söyledi.

Baskan Tollu, “Erdemli 52 kilometrelik sahil seridine sahip fakat Erdemli sadece sahilden mütevellit degil, 2 bin rakima kadar Toroslarin zirvesine kadar bir cografyaya ait. Toroslarin zirvesinde yasayan çocuklarimizin denizle bulusmasi zaman zaman mümkün olmuyor. Biz belediye olarak simdi Toroslarda yasayan çocuklarimizi, köylerde yasayan çocuklarimizi denizle bulusturuyoruz" dedi.

"Bu kentte yasayan her birey devletin hiçbir imkanindan mahrum kalmayacak" diyen Baskan Tollu, "Özellikle kampanyanin ismini ‘Haydi çocuklar denize’ koyduk. Bugün 4 köyümüzde bulunan çocuklarimizi yani köyden mahalleye dönüsen yerlerde bulunan çocuklarimizi denizle bulusturuyoruz. Bundan sonra bizim 49 tane köyümüz var gerçi sahilde de mahallelerimiz var ama 49 köyümüzde yasayan tüm çocuklarimizi sirasiyla denizle bulusturmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Denizde gönüllerince eglenen ögrenciler günün sonunda da kendileri için hazirlanan tiyatro oyunlarini izledi. Ögrenciler unutulmaz bir gün geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Sinap Mahallesi Muhtari Necdat Erdogan, “Gerçekten çocuklarin böyle bir seye ihtiyaci vardi. Hem de böyle bir dönemde çok önemli bir projeydi. Çocuklar gayet mutlu, neseli. Yogun demeyelim de yorgun bir yilin sonunda böyle bir etkinlik çok güzel oldu" dedi.

Karayakup Mahalle Muhtari Ahmet Özger ise, “Kirsaldaki çocuklarimiza böyle bir imkan tanidigi için, bizlere yardimci oldugu için ve böyle güzel bir program düzenledigi için belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA