GÜNDEM ÖZETI / 1 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Tütün Iskelesi'nde Denizcilik ve Kabotaj Bayrami Töreni'ne katilacak, minibüs ve servis esnafiyla bir araya gelecek. Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezinde muhtarlar ve kanaat önderleriyle görüsecek Kiliçdaroglu, Doga Bilimleri Köyü'nü, Atakum Belediyesini, partisinin Atakum Ilçe Baskanligini ve Atakum Gençlik Merkezi insaat alanini ziyaret edecek.

(Samsun/08.45-17.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, üçüncü ve son etap restorasyonu tamamlanan Sümela Manastiri'nin açilis törenine katilacak.

(Trabzon/18.00)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Dinar Lavanta Hasat Senligine istirak edecek.

(Afyonkarahisar/20.00)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve PM üyelerinden olusan CHP heyetinin Diyarbakir ziyaretine iliskin basin açiklamasi yapacak.

(Diyarbakir/11.30)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, YEKA GES-3 Sözlesme Imza Törenine katilacak.

(Ankara /13.00 )

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kabotaj Bayrami kutlama etkinligi ile Türkiye Denizcilik Zirvesi açilis oturumuna istirak edecek.

(Istanbul/10.00/13.00)

3-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, çalisma ziyareti kapsaminda KKTC'de temaslarda bulunacak, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar tarafindan kabulünün ardindan ortak basin toplantisi düzenlenecek.

(Lefkosa)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, milletvekilleri ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Diyarbakir heyeti ile kente yapilacak yatirimlarin ve gönüllülük alaninda Gençlik Spor Il Müdürlügü ve yerel yönetimler arasinda ilk kez gerçeklestirilecek is birligi protokolü imza törenine katilacak. Bakan Kasapoglu, Mus Valisi Ilker Gündüzöz, milletvekilleri, il ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Mus heyeti ile kente yapilacak yatirimlarla ilgili protokol imza töreninde yer alacak.

(Ankara/12.30/18.00)

2- A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin Kanada'da düzenlenen turnuvasinda B Grubu'ndaki ikinci ve son maçinda Çekya ile karsilasacak.

(Victoria/05.35)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da ana tablo maçlarina devam edilecek.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA