GÜNDEM / 1 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelecek, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Plani Tanitim Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, KKTC Türkiye Parlamentolararasi Dostluk Grubu Baskani Izlem Gürçag Altugra ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Tütün Iskelesi'nde Denizcilik ve Kabotaj Bayrami Töreni'ne katilacak, minibüs ve servis esnafiyla bir araya gelecek. Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezinde muhtarlar ve kanaat önderleriyle görüsecek Kiliçdaroglu, Doga Bilimleri Köyü'nü, Atakum Belediyesini, partisinin Atakum Ilçe Baskanligini ve Atakum Gençlik Merkezi insaat alanini ziyaret edecek.

(Samsun/08.45-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, üçüncü ve son etap restorasyonu tamamlanan Sümela Manastiri'nin açilis törenine katilacak.

(Trabzon/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Dinar Lavanta Hasat Senligi'ne istirak edecek.

(Afyonkarahisar/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Gebze, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Kocaeli/11.20/12.50/15.20) (Fotografli-Görüntülü)

4- CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve PM üyelerinden olusan CHP heyetinin Diyarbakir ziyaretine iliskin basin açiklamasi yapacak.

(Diyarbakir/11.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, YEKA GES-3 Sözlesme Imza Töreni'ne katilacak.

(Ankara/13.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kabotaj Bayrami kutlama etkinligi ile Türkiye Denizcilik Zirvesi açilis oturumuna istirak edecek.

(Istanbul/10.00/13.00) (Fotografli-Görüntülü)

3-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun çalisma ziyareti kapsaminda temaslarda bulunacagi KKTC'de Cumhurbaskani Ersin Tatar tarafindan kabulünün ardindan ortak basin toplantisi düzenlenecek.

(Lefkosa) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, milletvekilleri ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Diyarbakir heyeti ile kente yapilacak yatirimlarin ve gönüllülük alaninda Gençlik Spor Il Müdürlügü ve yerel yönetimler arasinda ilk kez gerçeklestirilecek is birligi protokolü imza törenine katilacak. Bakan Kasapoglu, Mus Valisi Ilker Gündüzöz, milletvekilleri, il ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Mus heyeti ile kente yapilacak yatirimlarla ilgili protokol imza töreninde yer alacak.

(Ankara/12.30/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da ana tablo maçlarina devam edilecek.

(Londra)

ÖZEL HABER

1- Dünyanin en zorlu su yolu "bogazlarimiz" onlara emanet

- Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü, 2020 yilinda dünyanin en zorlu su yolunda 15 gemi kurtarma, 5 bin 349 römorkör refakat, 2 çevre kirliligine müdahale, 141 tahlisiye - can kurtarma, 6 bin 468 römorkörcülük, 9 çeki hizmeti verdi

- ASELSAN'a ihale edilen "Türk Bogazlari Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Yükseltme Projesi" ile kurulusun da katkilariyla yerli ve milli olarak yenilenecek olan Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi, Kiyi Emniyeti'nin Türk Bogazlari'ndaki gücüne güç katacak

- Kiyi Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Baskani Durmus Ünüvar:

- "Kurulusumuz yerli-milli yazilim ve teknolojilerle, çesitli tür ve siniflardaki 100'e yakin deniz aracinin olusturdugu güçlü ve modern filosuyla, 2 binin üzerinde deneyimli personel kadrosuyla hizmetlerini sürdürmektedir"

(Çigdem Alyanak/Istanbul)

2- ITO'nun Pandemetre 2021 arastirmasina göre "yatirim sezonu" basliyor

- Istanbul Ticaret Odasinin yilin ilk yarisini kapsayan Pandemetre 2021 arastirmasina göre, sanayi üretimi, kapasite kullanimi, yatirim tesvik belgesi sayisi, güven endeksi ve ihracattaki artis, yeni yatirimlar için öncü sinyal verdi

- Talep tarafinda 1 Ocak-18 Haziran döneminde kartli harcamalar yüzde 45 artti

- Ilk 5 ayda otomobil ve hafif ticari araç satislarindaki artis yüzde 72 olurken,

toplam konut satislari yüzde 6 yükseldi

- ITO Baskani Sekib Avdagiç:

- "Bugün baslayan tam açilmayi üretimde, istihdamda, ihracatta ve yatirimda ‘tam atilima’ çevirelim. Planlandigi gibi tam asilama ile de salginin dönüsüne bir daha imkan vermeyelim"

- "Sektörlerde salgin bulutlari dagiliyor. Nasil ki 16 ay önce salginin basinda biçak gibi kesilen bir talep soku yasamistik. Simdi de bunun tersiyle karsi karsiya kalacagiz"

(Ergin Garip/Istanbul)

3- Türkiye, "yapay zeka" bilimsel makale sayisiyla zirveye oynuyor

- ODTÜ URAP tarafindan yapilan çalismaya göre, Türkiye, yapay zeka alanindaki bilimsel makalelerin sayisi açisindan 137 ülke arasinda 13'üncü sirada yer aldi

- URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut:

- "Bu yil dünya alan siralamalarinda, Türkiye'nin yapay zeka alanindaki bilimsel makale sayisinda dikkat çekici sonuçlara ulastik"

- "Türkiye, siralamadaki yeri itibariyla gelismekte olan ülkeler arasinda en basarili ülkelerden biri"

- "YÖK'ün Türkiye genelindeki üniversitelerde yapay zeka bölümleri kurmasina yönelik atilimlarin sürdürülmesi ve veri bilimi arastirmalari ile zenginlestirilmesi Türkiye için bu alanda çalisabilecek insan kaynaginin yaratilmasi için önemli bir firsattir"

(Selma Kasap/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA