Görele'de Çocuklara Olta Takimi Dagitildi

Giresun’un Görele ilçesinde düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayrami etkinlikleri kapsaminda çocuklara olta takimi dagitildi.

Görele'de Çocuklara Olta Takimi Dagitildi
Görele Limani’nda düzenlenen törene Kaymakam Murat Özdemir, Belediye Baskani Tolga Erener, Görele Liman Baskani Erhan Zeynel ve daire amirleriyle vatandaslar katildi.

Düzenlenen törende konusan Liman Baskani Erhan Zeynel, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kapsaminda düzenlenen “Minik Eller Oltayla Bulusuyor” etkinligi düzenlediklerini belirterek Türkiye’de anaokulu çocuklarina amatör balikçilik alaninda akademik olarak ilk kez egitim verildigini söyledi.



Görele Belediye Baskani Tolga Erener ise yaptigi konusmada “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami olarak Giresun’da kutlan tek ilçeyiz. Hatta Trabzon’da bile böyle kapsamli kutlanmiyor buna çocuklarimizi da dahil edebilir miyiz dedik. Biz belediye olarak kovalari ve olta takimlarini aldik çocuklarimizi denizle bulusturmak istiyoruz. Buradaki asil amacimiz biz bir deniz kasabasiyiz fakat denizden yeteri kadar faydalanamiyoruz. Bunda 4,5 yil önce mendirekten yararlanamiyorduk simdi halkin hizmetine sunduk ve çok olumlu tepkiler aldik. Görele’nin adiyla bir il düzeyinde sosyal faaliyetler Türkiye’de duyulmasini istiyoruz. Güzel bir müjdemiz daha var yari olimpik bir yüzme havuzunun insaatina basladik. Trabzon ve Giresun arasinda böyle bir yer yok. Insallah bu küçük çocuklarimiza yüzmeyi ögretecegiz ve birer sporcu yapacagiz” dedi.

Konusmalarin ardindan törene katilan protokol üyeleri özel bir tekne ile açilarak sehitler anisina denize çelenk birakti. Ardindan ise çocuklara olta takimi dagitildi.
Kaynak: İHA