Eylem Hazirligindaki DEAS'li Yakalandi

Sakarya merkezli 4 ilde es zamanli olarak yapilan terör operasyonunda 2’si Irak, 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 3 DEAS’li gözaltina alindi. Suriye’de yaralandiktan sonra Türkiye’ye tedavi için gönderildigini kabul eden Suriye uyruklu sahsin, eylem hazirliginda oldugu ögrenildi. Eylem ve faaliyetleri sirasinda çekilmis fotograf ve video görüntüleri de ele geçirilen sahislarin emniyetteki islemlerinin sürüyor.

Eylem Hazirligindaki DEAS'li Yakalandi
Sakarya Emniyet Müdürlügün Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin desifresine yönelik olarak çalismalarini sürdürüyor. Sakarya Cumhuriyet Bassavciligindan alinan kararlar dogrultusunda yapilan çalismalar neticesinde; Sakarya merkezli Adana, Ankara ve Bolu illerinde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonlarda yakalanan 3 DEAS süphelisi gözaltina alinarak Sakarya Il Emniyet Müdürlügüne getirildi.

2’si Irak, 1’i Suriye uyruklu olan süphelilerin eylem ve faaliyetleri sirasinda çekilen fotograf ve video görüntüleri de ele geçirildi.

Suriye DEAS terör örgütü içerisinde silahli olarak faaliyet göstermekteyken yaralanan ve yaralandiktan sonra Türkiye’ye gönderilen Suriye uyruklu sahsin, kendisine gelecek talimatlar üzerine eylem yapacagi yönünde bilgilere ulasildi. Terör örgütünün uygulamaya koyduklari sözde kanunlari halka zorla uygulattiran HISBE Biriminde faaliyet gösterdigi ve camilerde DEAS ile alakali propaganda amaçli konusmalar yapan Irak uyruklu sahis ile terör örgütünün Irak ve Suriye ülkelerinde hakimiyeti altinda bulunan bölgelerde para birimi olarak kullanilmak üzere bastirdigi sözde DEAS dinarini kullanimiyla ilgili olarak Suriye ülkesinde terör örgütünün propagandasini yaptigi tespit edilen Irak uyruklu sahsin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.

Öte yandan, sahislar; eylem ve faaliyetleri sirasinda çekilmis fotograf ve video görüntülerin kendilerine ait oldugunu kabul etti. Haziran ayi içerisinde ise terör örgütlerine yönelik olarak yapilan operasyonlarda 31 süpheli hakkinda adli islem baslatilirken, 20 süpheli hakkinda adli kontrol hükümleri uygulandi ve 3 süpheli ise tutuklandi.
Kaynak: İHA