Erzurum Müftülügünden Kizilay'in Kan Bagisi Kampanyasina Destek

Erzurum’da bulunan Diyanet Isleri Baskanligi Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve din görevlileri, Kizilay’a kan bagisinda bulundu.

Erzurum Müftülügünden Kizilay'in Kan Bagisi Kampanyasina Destek
Erzurum’da bulunan Diyanet Isleri Baskanligi Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Il Müftüsü Sahin Yildirim, Müftü Yardimcisi Müseffa Akbulut, ve din görevlileri kent meydaninda Kizilay tirinin bulundugu alana gelerek kan bagisinda bulundu. Kizilay Dogu Anadolu Bölge Kan Bankasi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, kan bagisinda bulunan müftülük çalisanlarina tesekkür etti.

Erzurum Il Müftüsü Sahin Yildirim, kan vermenin Islâm dininin insan hayatina verdigi degere uygun olarak tesvik edilen bir uygulama oldugunu belirterek, “Yapilan is bir muhtacin ihtiyacini karsilamak oldugu için kan verme ücretle degil bagis seklinde olmalidir. Yüce Rabbimiz Kitabinda, “Her kim bir hayati kurtarirsa bütün insanlari kurtarmis gibi olur” buyurmaktadir. Peygamberimiz (s.a.s.) de söyle buyuruyor: “Kim bir müminin dünyevi kederlerinden birini giderirse, Allah da onun kiyamet günü kederlerinden birini giderir. Kim bir fakire kolaylik gösterirse, Allah da ona dünyada ve ahirette kolaylik gösterir. Kim bir Müslümanin kusurunu örterse, Allah da dünya ve ahirette onun kusurunu örter. Kisi kardesinin yardiminda oldugu müddetçe, Allah da onun yardimindadir” (Müslim, Zikr, 38) buyurmustur. Dolayisiyla kan bagisi salih bir amel olarak sadaka hükmündedir. Ülkemizde her 4 saniyede, bir ünite kana ihtiyaç vardir. Her bir kan bagisi üç kisinin hayatini kurtarmaktadir. Dolayisiyla kan acil degil, sürekli bir ihtiyaçtir. Bu yüzden belli araliklarla kan bagisinda bulunmanin nice canlara hayat verecegi, nice umutlari yesertecegi unutulmamalidir” diye konustu.

Ülkemizde yasanan pandemi sürecinden dolayi kan stoklarinin azalmasi sebebiyle Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in "kan bagisi" çagrisinda bulundugunu hatirlatan Yildirim, “Ülke genelinde il-ilçe müftülükleri koordinesinde devam eden kan bagisi kampanyasina, Erzurum Müftülügü olarak, Yakutiye ve Palandöken müftülüklerimiz ile birlikte, basta kurum personelimizin ve halkimizin bu noktadaki hassasiyetini cezbetmek amaciyla, koordinasyonunu Erzurum Diyanet Gençligin üstlendigi Türk Kizilay’in "kan ve kök hücre bagisi" ihtiyaçlarini giderebilme noktasinda, bizlerde destek olmak için böyle bir kampanya baslattik. Hastanelerde tedavi gören ve kan bagisina ihtiyaci olan binlerce hastamiz bulunmaktadir. Bizlerde bu hastalarimizin kan ihtiyacini karsilamak için elimizden geleni yapmak için buradayiz. Kendini saglikli hisseden 50 kg üstünde herhangi bir kronik rahatsizligi ve kan bagisina engeli olmayan tüm vatandaslarimizi bu kampanyaya destek vermeleri için davet ediyoruz. Bagislanan her kan 3 hastamiza ulastirilmaktadir. Kan bagisi yaparak hem ülkemizin kan ihtiyacini karsilariz hem de sagligimiz açisindan birçok faydasi vardir. Bu itibarla, Erzurum Il Müftülügü olarak Türk Kizilay ile birlikte “Sende Bir Umut Ol” sloganiyla, 01-02 Temmuz Persembe ve Cuma günleri Havuzbasi Kent Meydani’nda düzenlemis oldugumuz "kan ve kök hücre bagisi" organizasyonumuza, basta kurum personelimizin ve Erzurumlu hemserilerimizin yogun katilimlarini bekliyor ve istirham ediyorum” diye konustu.

Diyanet Isleri Baskanligi Din hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise açiklamasinda “Erzurum Il Müftülügümüz Kizilayimiz ile hayirli bereketli bir ise öncülük ediyor. Bir damla kan ile bir insana can olmaya nice hayatlarin gülmesine vesile olan müftülük çalisanlarimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törende, yaptigi kan bagislari ile bronz madalya kazanan il vaazlarindan Muhammet Burak Çaglar’a berati ve sildi Kizilay görevlilerince verildi.

Kaynak: İHA