EGD 13. Ekonomi Basini Basari Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin: 'Ülkemiz 20 yildir üst üste büyüme sagladiysa bu sizlerin (ekonomi basini) de sayesinde oldu' ITO Baskan Yardimcisi Israfil Kuralay: 'Hedefledigimiz güven ve istikrar ivmesinin 'etkili bir ekonomi basini' ile her geçen gün artarak yükselecegine tüm kalbimle inaniyorum' EGD Baskani Celal Toprak: 'Bu yil ödül vermekte çok zorlandik. Çok fazla degerli haber vardi'

Ekonomi Gazetecileri Dernegi (EGD) tarafindan verilen 13. Ekonomi Basini Basari Ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül töreni, Istanbul Ticaret Odasi'nin (ITO) katkilari, Alternatif Bank, Yildiz Holding ve Garanti BBVA'nin ana sponsorlugu, Turkcell'in iletisim ve teknoloji sponsorlugunda hibrit olarak gerçeklesti.

Törende konusan Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle, ihracatta 200 milyar dolarin üzerine dogru gidis yasandigini belirterek, "2021 rekorlarin kirildigi bir yil olacak. Bundan sonra ihracatimiz ikili rakamlar üzerinde konusulacak." dedi.

Bu dönemde kendilerine verdigi destek için basin mensuplarina tesekkür eden Gülle, bu güzel haberlerin olusmasinda emegi geçen bütün ihracatçilara sükranlarini sundugunu bildirdi.

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise ekonomi basininin öneminden bahsederek, "Herkes ekonomi gazetecisi olamaz bunun için beseri sermaye, egitim, tecrübe çok önemli. Ülkemiz 20 yildir üst üste büyüme sagladiysa bu sizlerin de sayesinde oldu." dedi.

Sehir ekonomilerinin anlatilmasinda basinin önemine deginen Sahin, "Artik sosyal ve kültürel belediyecilik, sehir ekonomileri çok önemlidir. Sehrinizi ekonomiden ekolojiye geçirebiliyorsaniz, sehrinizi dirençli, güvenli, saglikli kilabiliyorsaniz sehrinizi yeni dünyaya hazirlamissiniz demektir." diye konustu.

Sahin, Gaziantep ekonomisi için yaptiklari faaliyetleri anlatarak, sanayide yüksek teknolojiye ve yesil sanayiye geçme konusundaki projelerinden ve isteklerinden bahsetti.

- "Türkiye'nin ekonomik gücünde ekonomi basininin büyük payi var"

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskan Yardimcisi Israfil Kuralay da bugün Istanbul Gazetesi olarak haftalik yayinlamaya devam ettikleri gazetenin ilk sayisinin 5 Ocak 1884'te basildigini animsatarak, ekonomi basininin tarihsel bir parçasi olduklarini söyledi.

Bu gazetenin dijital arsiv çalismasinin tamamlandigini kaydeden Kuralay, "Önümüzdeki günlerde ekonomi tarihimize isik tutacak bu projenin tanitimini yapmayi düsünüyoruz." dedi.

Ülkesi ve kurumu adina gecesini gündüzüne katarak basarilara imza atan isimlerin tebrik edilmesi ve tesvik edilerek ödüllendirilmesi gerektigini dile getiren Kuralay, ödül alanlarin basarilarinin devamini diledi.

Kuralay, "Dünyanin her ülkesiyle ticaret yapiyorsak, yaptigimiz gemiler ve yatlar dünyanin her denizinde yelken açabiliyorsa, her cografyasinda sirketlerimiz insaat projeleri alabiliyorsa, dünyanin en büyük ekonomileri içinde yer alabiliyorsak bu gücün içinde ekonomi basinimizin büyük bir payi oldugunu teslim etmemiz gerekir. Hedefledigimiz güven ve istikrar ivmesinin 'etkili bir ekonomi basini' ile her geçen gün artarak yükselecegine tüm kalbimle inaniyorum." diye konustu.

- "Bu yil çok degerli haberler vardi"

EGD Baskani Celal Toprak, etkinligi çok önemsediklerini belirterek, 800 üyenin bir yil içinde yaptigi kendi haberleriyle basvurdugunu söyledi.

Jürinin haber seçiminde çok titiz davrandigini ve uzun süren degerlendirmelerin yasandigini dile getiren Toprak, su degerlendirmelerde bulundu:

"O ödüller analarinin ak sütü gibi onlara helal olsun anlaminda verilen ödüller. Medyadaki gelismelerde ödül alacak haberlerin olmasini da çok önemsiyoruz. Hepimiz biliyoruz, yabancisi degiliz, birtakim erozyonlar yasiyoruz. Ödül alacak haberlerin sayisinin çok olmasi fazlasiyla önemli. Bu yil ödül vermekte çok zorlandik. Çok fazla degerli haber vardi."

- 13. Ekonomi Basini Basari Ödülleri

Bir yil içerisinde yapilan haberlerin degerlendirildigi organizasyonda, dallara göre ödül kazananlarin isimleri, kurumlari ve ödüle layik görüldügü haber basliklari su sekilde:

Ekonomi Haberi (Yazili Basin) - Kerim Ülker - Dünya (Suudi Arabistan'da Türk Malina Ambargo)

Sinan Sayrugaç Anisina Ekonomi Haberi (Internet) - Çigdem Subasi- Dunya.com (Hisar'in Patronu: Fabrikayi Borçlara Karsilik Bankaya Biraktik)

Söylesi Röportaj (Yazili Basin) - Nilgün Çavdar- Inbusiness (Dünyayi Kurtaracak Türk)

Köse Yazari - Ibrahim Kahveci - Karar, Yasar Süngü - Yeni Safak

Ekonomi Programi (Televizyon) - Berfu Güven - Ntv Çarsi Pazar

Ekonomi Programi (Radyo) - Seyfi Akil - Radyo Gedik - Cüneyt Dirican - St Endüstri Radyo

Yilin Arastirma Haberi (Yazili Basin) - Betül Alakent - Sabah - (Türkiye'yi Tek Geçeriz)

Yerel Basin Ödülü (Yazili Basin) - Nadide Büsra Kaynak - Refleks (Tekrar Kullanima Evet Tek Kullanimliga Hayir), Leyla Özeksi Polat- Gaziantep 27 (Ödüllü Zeytinyagci Kral Çiplak Dedi)

Jüri Tesvik Ödülü - Merve Yilmaz - Para Dergisi (Yeni Umudumuz Kozalak)

Jüri Özel Ödülü - Sibel Atik - Ekonomist (Is Dünyasi Yesil Vergilere Hazirlaniyor)

Nezih Demirkent Özel Ödülü - Faruk Türkoglu

Namik Ahiska Özel Ödülü - Hülya Yayli Çaylak- Posta (Gündelikçi Kadinlarin Derdi Büyük)

Bülent Yardimci Özel Ödülü - Gamze Bal- Cumhhuriyet (Tarim 65 Yas'a Takildi) -

Esen Salihoglu Özel Ödülü - Emre Eser - Hürriyet (Karaköy'de Bot Pazarligi)

Baris Bektas Özel Ödülü - Özgül Öztürk - Aksam (Pandemide Sahte Psikolog Patlamasi)

Kaynak: AA