Efe; Il Halk Kütüphanesinden Mutlu Ayrildi

Türkiye Sakatlar Dernegi Erzurum Subesi Baskani Sadullah Efe geçtigimiz yil mart ayindan itibaren yeni hizmet binasinda hizmet veren Il Halk Kütüphanesini akülü tekerlekli sandalye ile bastan sona gezdi. Engellilerinde hizmete erisilebilirlikte ayrintili bir sekilde düsünülmüs olmasindan dolayi mutlu oldugunu ve diger kamu binalari içinde refarans alinmasi gerektigini söyledi.

Efe; Il Halk Kütüphanesinden Mutlu Ayrildi
Kütüphane Müdürü Ahmet Duran Kardesler’in makam odasindan baslayarak kütüphanenin bütün birimlerini birlikte gezen Efe, kendisinin de 12 yil kütüphane de çalismis biri olarak geçmisle mukayese edilmeyecek kadar fiziksel mekan ve hizmet farkinin oldugunu söyledi.

Efe, bu farki estetik olarak göze hitap eden bir anlayistan ziyade engelsiz kütüphane anlayisinin öne çikarilmasinin önemli oldugunu söyledi.



Yapilan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Il Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Duran Kardesler engelli bireylerinde bilgiye esit bir sekilde ulasma haklarinin oldugunu bu baglamda kurum olarak tüm engel gruplarina hizmet etmek istediklerini ifade etti.

Bunun için mimari engellerin olmadigi ortopedik engelliler için rampa, asansör, WC görme engelliler için klavuz yol, isitme engelliler için yönlendirme levhalarinin yanisira brail alfabesi ile basilmis materyal sesli ve büyüteçli bilgisayarla görme engelli bireylere hizmet verdiklerini, telefonla talep etmeleri durumunda ihtiyaç duyulan materyallerin eve teslim seklinde ödünç kitap hizmeti verdiklerini yine en kisa sürede tüm personele Temel Isaret Dili Egitimi verilecegini söyledi.

Kaynak: İHA