Dereli Hamamlari Açildi

Kütahya’nin Emet ilçesi Dereli Kaplicalari Korona virüs salgini döneminde yenilenen yüzüyle 1 Temmuz itibariyla tekrar hizmet vermeye basladi.

Dereli Hamamlari Açildi
Yaklasik 40 derecede olan kaynar dogal su sifa arayanlar tarafindan büyük ragbet görüyor. Birçok hastaliga ve kirik çikiklara da iyi geldigi bilinen Dereli Kaplicalari korona virüs tedbirleri kapsaminda hizmet vermeye basladi.

Günlüce Köyü muhtarligi tarafindan isletmesi gerçeklestirilen kaplicalar dogal görünümünü koruyor. Kaplicalar üç ana bölümden olusurken yenilenen haliyle en çok firin adi verilen ve açik havuzu bulunan kisim ilgi görüyor. Kaplicalara sifa için gelen vatandaslar sicak suyun açik yara ve kapali yaralara iyi geldigini ve hizli bir iyilesim sagladigini söylediler.

Günlüce Köyü Muhtari Adem Inan, yaptigi açiklamada, "Hamamlarimiz yenilenen kisimlar ile tekrar kontrollü bir sekilde faaliyete geçiyor. Sifali sularimiz özellikle kiriklarda kaynamanin hizlanmasina, eklem romatizmalarina ve bazi cilt hastaliklarina, nevrit ve nevralji hastaliklarina kadin hastaliklari ve sekell hastaligina iyi geliyor. Bu kontrollü açilis döneminde siz degerli müsterilerimizin havlu, sort, terlik ve kisisel esyalarini yaninda getirmesi, sosyal mesafeyi korumasi gerektigini hatirlatir saglikli günler dileriz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA