Denizin Ortasinda 1 Temmuz Coskusu

Zonguldak’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri römorkörlerle denize açilarak deniz sehitleri anisina çiçek birakti.

Denizin Ortasinda 1 Temmuz Coskusu
Zonguldak’ta 1 Temmuz Kabotaj bayrami kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Etkinlige Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Baskan Yardimcisi Erol Yilmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Il Emniyet Müdürü Metin Turanli, Il Jandarma Komutani Albay Gönen Süslü, Zonguldak Liman Baskani Erol Ekmekçi, sevgi evlerindeki çocuklar ve huzuruevi sakinleri katildi.

Etkinlik çerçevesinde Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Limaninda Eren Enerji ve TTK’ya ait römorkörler Eregli açiklarina kadar gitti. Ardindan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri deniz sehitleri anisina denize çiçek birakti.

Diger yandan römorklarla su gösterisi yapilarak dalgiçlar tarafindan da denizin ortasinda Türk Bayragi açildi. Gösteri protokol üyeleri ve izleyenlerden büyük alkis aldi. Bir saat süren gezi sonrasinda ise ziyaretçileri tasiyan römorkör limana demirledi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ‘’Hem güçlü hem de manevra kabiliyeti iyi bir römorklar. Ayni pehlivan gibi. Güzel bir etkinlik oldu. Sizlerde memnun oldunuz. Kabotaj bayrami kutlu olsun ’’dedi.

Kaynak: İHA