Ayvalik'ta Kabotaj Bayrami Coskusu

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, her yil yüzme ve yelkenli yarismalariyla renkli ve coskuyla kutlanilan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami bu yil pandemiye karsi alinan önlemlerin gölgesinde kutlanildi.

Ayvalik'ta Kabotaj Bayrami Coskusu
Cumhuriyet Meydani’nda saygi durusu, Istiklal Marsi ve Atatürk Aniti’na Liman Baskani Firat Çengel tarafindan çelenk konulmasiyla baslayan törenin ardindan, Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan ve Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin öncülügündeki protokol üyeleri “Deniz Sehitleri” anisina denize çelenk birakti.

Kutlamalara, özel tekne sahipleriyle, kano kullanan gençler de katildi.

Törenleri sahilden izleyen vatandaslar, Kabotaj Bayrami kutlamalarina alkislariyla destek verdi. Törenin ardindan Ayvalik’ta denizcilik sektörüne gemi adami ve personel yetistirecek olan Özel Kalyon Denizcilik Kursu’nun protokol üyeleri tarafindan açilisi yapildi.

Ayvalik’taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalarina; Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan’in yani sira Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Ayvalik Sahil Güvenlik Komutani Sadun Özdemir, Ayvalik Liman Baskani Firat Çengel, daire amirleri gaziler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Lisesi okul yönetimi, ögretmenleri, ögrencilerle vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA