Ankara'da Yeni Normallesmeye Dönüs

Korona virüs ile mücadele kapsaminda alinan tedbirlerin uygulanmasi, kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin baslamasiyla geride kaldi.

Ankara'da Yeni Normallesmeye Dönüs
Korona virüs ile mücadele kapsaminda alinan bazi tedbirlerin uygulanmasi, kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin baslamasiyla sona erdi.

Içisleri Bakanliginin 27 Haziran’da yayimladigi genelge dogrultusunda kademeli normallesme süreci saat 05.00 itibariyla Türkiye’de basladi.

Buna göre, Pazartesi-Cumartesi günleri saat 22.00’den sabah 05.00’e kadar olan ve pazarlari ise tam gün uygulanan sokaga çikma kisitlamasi ile sinirlama süresince uygulanan sehirlerarasi seyahat kisitlamasi sona erdi.

Tüm is yerleri, ruhsatlarindaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafindan belirlenen açilis kapanis saatleri çerçevesinde faaliyet göstermeye baslayabilecek. Kapali yüzme havuzlari hizmet verebilecek. Açik yüzme havuzlari, 1 Haziran’daki genelgeyle faaliyete geçmisti. Sinema salonlari, hamamlar, sauna ve masaj salonlari ile eglence mekanlari gibi is yerleri de müsteri kabul etmeye baslayacak.

Kahvehane ve kiraathanelerde tas ve kagit oyunlarina iliskin kisitlama kaldirildi. Konser, festival, gençlik kampi gibi etkinlikler, açik alanlarda kisi basina 4 metrekare, kapali alanlarda 6 metrekare yer birakilarak düzenlenebilecek. Sehir içi veya sehirler arasi tüm toplu tasima araçlarindaki yolcu sayisi sinirlandirmasina son verildi.

Ayakta yolcu tasimak serbest hale geldi. 65 yas ve üzeri vatandaslar ile 18 yas alti gençler ve çocuklarin sehir içi toplu tasima araçlarini saat sinirlamasi olmaksizin kullanabilmesi mümkün oldu.

Kamu kurum ve kuruluslarinda uygulanan 10.00-16.00 mesai uygulamasi sona erdi ve normal mesai düzenine geri dönüldü. Sünnet, nisan ve kina gibi etkinlikler serbest oldu. Piknik ve mesire alanlarinda mangal yakmak serbest hale geldi. Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerlerine giriste ates ölçümü, HES kodu sorgulama, maske takma tedbirlerine devam edilecek. Masalar arasi mesafe 1,5 metre olacak, ayni masada oturan kisi sayisi ise sinirlandirilmayacak. Nargile salonu ve nargile kafeler kapali olacak, konaklama tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir is yerinde nargile servisi yapilmayacak.

Etkinliklere, Salgin Yönetimi ve Çalisma Rehberinde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydiyla izin verilecek. Nikah ve dügünlerde katilimci sayisi sinirlanmayacak. Nikah ve dügünlerde, kapali yerlerde uygulanan kisi basina asgari 6 metrekare yer bulunmasi sarti devam edecek, katilimci sayisi sinirlanmayacak. Nikah ve dügünlerde yiyecek ve içecek ikrami 15 Haziran’dan itibaren yapilabiliyordu. Bu uygulamaya devam edilecek ancak yeni dönemde bu etkinlikler sirasinda canli müzik dahil müzik yayinina saat 24.00’e kadar izin verilecek.
Kaynak: İHA