AK Parti'den ESKI Elestirisi

AK Parti Eskisehir Yerel Yönetimler Baskani Pinar Turhanoglu Gücüyener, Eskisehir Büyüksehir Belediyesine bagli ESKI’nin Eskisehirlileri magdur ettigini ve vatandaslarin borçlarini ödemesine ragmen sistemde bunun görülmedigi yönünde sikâyetler oldugunu belirtti.

AK Parti'den ESKI Elestirisi
Baskan Gücüyener, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünün (ESKI) mekanik sayaç kullanilan hanelerde vatandaslarin borçlarini ödemesine ragmen bu durumun sisteme yansimadigini söyledi.

Eskisehirlileri magdur eden bu karisikligin bir an önce düzeltilmesini ve bütün ilçelerde kartli sayaca geçilmesi gerektigini vurgulayan Gücüyener, “Eskisehir Büyüksehir Belediyesinin kurumu, ESKI’nin yönetimi aktaracagimiz konuda üzerine düseni yapti mi merak ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Her gün yeni bir sikâyet duyuyoruz”

Konuyla ilgili yaptigi açiklamada Eskisehir’in Alpu ilçesinde Büyüksehir Belediyesi ile ilgili yakinmalarin ardi arkasinin kesilmedigini belirten AK Parti Eskisehir Yerel Yönetimler Baskani Pinar Turhanoglu Gücüyener, “Alpu’dan gelen sikayetlerin arasina, ESKI’ye yapilan ödemelerin sisteme islenmedigi, endekslerin gerçek kullanimdan farkli tutuldugu sikayetleri de eklenmeye basladi.

ESKI, her gün bir yeni sikayet duydugumuz bu olaylarla ilgili üzerine kamuoyunu bilgilendirecek mi, sikayetçiler yasadiklari magduriyet ile ilgili ESKI’nin neler yaptigini ögrenebilecek mi merak ediyoruz” dedi.



“Borçlarini ödedigi halde magdur olan vatandaslar var”

Eskisehirli bir vatandasin borçlarini ödemesine ragmen sistemde bu durumun farkli yansidigini aktaran Baskan Pinar Turhanoglu Gücüyener, “Bir hemsehrimiz, ESKI’nin tahsildarina bütün birikmis borçlarini ödemis olmasina ragmen, magdur olmus. Ödemelerinin parayi teslim etmis olmasina karsin, yapilmadigini ögreniyor. Sistemde nasil bir aksaklik var ki bu olaylar meydana gelebiliyor ve uzun süre fark edilmiyor” ifadelerini kullandi.

“Sikayetlerin münferit olmasina inanmak istiyoruz fakat duyumlarimiz farkli yönde”

Alpu’dan gelen sikayetler konusunda Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’nin tutumunu merak ettiklerini belirten Gücüyener, “Alpu ilçemizdeki sikayetlerin münferit olmasina inanmak istiyoruz, ancak duyumlarimiz bu yönde degil maalesef. Alpu ilçemizden vatandaslarin su faturamizi yatiriyoruz diye yatirdiklari paranin sistemde gözükmedigi gibi bir sikayet almak çok üzücü. ESKI’nin yapabilecegi iki sey var. Belki ‘konu münferittir’ diyecek ve mevzuyu unutturmaya çalisacaklar ya da ‘ayni sekilde mekanik sayaç kullanan farkli yerlerde de magduriyet olustu mu’ diye düsünüp konunun üstüne gidecekler” dedi.



“Sikâyetlere konu olan kisi yargilaniyor mu?”

Gelen sikâyetlerin tek bir kisiye yapilan ödemeden kaynakli yasandigini iddia eden Gücüyener, “Bu sikâyetlerden sonra mekanik sayacin kullanildigi her yerde genis çapli bir inceleme yaptiniz mi? Yatirdigimiz meblaglar sistemde gözükmüyor diyenler hep ayni kisiye ödeme yapmis. Bu kisi simdi nerede? Yargilaniyor mu yoksa görev basinda mi” diyerek Büyüksehir Belediyesine bazi sorular yöneltti.

“Eskisehir’deki bütün ilçe merkezleri bir an önce ’kartli sayaç’ sistemiyle tanismali”

ESKI yöneticilerine seslenen Pinar Turhanoglu Gücüyener, konuyla ilgili yaptigi açiklamada su tavsiyelerde bulundu:

“Bizim, ESKI yöneticilerine, hem yasanan bu sikintilari gidermek hem de vatandaslarimizin vergileriyle kurulmus bir kurumun daha dogru yönetilmesi için bir tavsiyemiz olacak. Eskisehir merkezinde ’kartli sayaç’ sistemi sayesinde ESKI personellerinin bazilarinin vatandasimizi suiistimal etmesinin önüne geçildi. Simdi, eger ilçe merkezlerinde ’kartli sayaç’ sistemine geçilirse Eskisehirli hemserilerimizi ESKI’nin zaman zaman karsilastigimiz bu türden personeli ile daha az karsilasmis olacagiz. Bu tür konularla kaç Eskisehirli magdur oldu ve sorunlari nasil çözülür, önce bu konudaki çalismanizi ögrenelim sonra da Eskisehir’deki bütün ilçe merkezlerini bir an önce ’kartli sayaç’ sistemiyle tanistiralim.”
Kaynak: İHA