Ahirli'da 'Kuruçay Bal Ormani' Için Çalismalar Devam Ediyor

Ahirli ilçesi Kuruçay ve Gölcük Yaylasi arasinda bulunan 20 hektarlik orman arazisi üzerine kazandirilan bal ormani projesinde çalismalar devam ediyor.

Çalismalarin tamamlanmasiyla Toroslar'da üretilen Kuruçay Balinin üretimi hane gelirleri daha da artacak ve marka haline gelecek.

Kuruçay köyünde yapilan yatirimlar ve egitimler bal üretiminin her geçen gün daha da arttigini, bal ormaninin tamamlanmasiyla birlikte Kuruçay'da bal üretiminin daha da artacagini belirten Kuruçay Köyü Muhtari Sedat Büyükyavuz, sunlari kaydetti:

"Köyümüzde 100 yildir süregelen aricilik, günümüzde en yaygin yürütülen faaliyetlerin basinda gelmektedir. Köyümüzün aricilik sektöründe daha da iyi yerlere gelmesi için devletimizin destekleriyle çalismalarimizi yürütüyoruz. Son olarak köyümüzün bal ormanina kavusmasi ve ilçe sakinlerimizin aricilik faaliyetlerini daha da etkin bir sekilde yürütebilmesi için Konya Orman Bölge Müdürlügümüze yaptigimiz basvuruyla bal ormani projemizde çalismalarimiz basladi. Kuruçay mahallemiz ile Gölcük yaylamiz arasinda orman arazisi üzerinde 20 hektarlik alanda yürütülen çalismalarin kisa zamanda tamamlanmasini ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulmasini bekliyoruz. Bunun yaninda 10 hektarlik bir alanimiza bal ormani yapilmasi için girisimlerimize devam edecegiz."

Kuruçay mahallesinde 23 ariciya ait bin 500 kovan bulundugunu dile getiren Büyükyavuz, bal ormaninda nektar ve polen bakimindan zengin olan ihlamur, kestane, akasya, yabani erik, kizilcik, üvez, musmula, yabani elma ve lavanta gibi bitkiler yetistirilecegini söyledi.

Kaynak: AA