Afyonkarahisar Belediyesi 60 Bin Aboneyi Internetsiz Birakti

Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri is makineleriyle yaptiklari kanal temizligi esnasinda sehirler ve milletler arasi fiber optik kablolarini koparinca 60 bine yakin internet abonesi yaklasik 1,5 saat magduriyet yasadi. Ayrica TSK Entegre Muhabere Sistemi (TAFICS) kablosunun zarar görmesinin de son anda önüne geçildi.

Afyonkarahisar Belediyesi 60 Bin Aboneyi Internetsiz Birakti
Olay, Afyonkarahisar-Izmir karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede is makineleri ile kanal, menfez temizleme çalismasi yapan Afyonkarahisar Belediyesi Kanalizasyon Birimi ekipleri, karayoluna çikan bölgedeki bir yagmur suyu kanalinda menfez temizligi yaptigi esnada is makinesi ile sehirler ve milletler arasi fiber optik kablolarindan birini kopardi, digerine ise kismi zarar verdi. Kablonun koptugunu gören ekipler Türk Telekom’u arayarak bilgi verdi. Bunun üzerine bölgeye Telekom ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler birisi kopan digeri ise kismi olarak zarar gören fiber optik kablolari tamir etmeye basladi.

Çalisma esnasinda Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) Entegre Muhabere Sistemi (TAFICS) kablosunun zarar görmesinin önüne son anda geçildigi belirtildi. Kopan ve kismi zarar gören fiber optik kablolardan dolayi kent genelinde yaklasik 60 bin abonenin internet hatlarin gittigi ve internete erisim saglayamadiklari belirtildi.

Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri kazi esnasinda iki adet kablomuza zarar vermis”

Kablolarin kopmasinin ardindan olay yerine gelen Türk Telekom Fiber Optik Ariza Onarim Bakim ekibinde görevli Gökhan Yahsi, olaydan dolayi kent genelindeki yaklasik 60 bin abonenin magduriyet yasadigini ifade ederek, “Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri kazi esnasinda iki adet kablomuza zarar vermis. Birisini tamamen kopartmis. Bir kablo çok önemli, sehirler ve milletler arasi hatlarimiz vardi onda ve o tamamen kopmus. Ihbar üzerine olay yerine geldik ve onarima basladik. Kriz çözülmüs durumda. Yaklasik 1,5 saatlik bir internet kesintisi oldu. Sehrin 3’te biri etkilendi. Tahmini olarak 60 bin abone kesintiden etkilendi” diye konustu.



“Alt yapi çalismalari esnasinda bu tür durumlarla karsilasilabiliyor”

Konuyla ilgili bilgisine basvurulan Afyonkarahisar Belediyesi Kanalizasyon Birimi Müdürü Galip Tinas ise alt yapi çalismalari esnasinda bu tür durumlarla karsilasilabildigini kaydederek, kablolara is makinesi ile yanlislikla zarar verildigini dile getirdi. Olayin ardindan yasanan sorun üzerine hemen Türk Telekom yetkilileri ile baglantiya geçildigini ve olay yerine gelen ekipler duruma müdahale ettiklerini söyledi.



Öte yandan, Türk Telekom ekiplerinin bölgedeki internet erisiminin normale dönmesi için yaptigi çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA