Afsin'de Rabia Parki Kapilarini Açiyor

Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, 1 Temmuz’da baslayacak kademeli normallesmenin üçüncü etabiyla birlikte mesire alanlarinin da hizmete açildigini söyledi.

Afsin'de Rabia Parki Kapilarini Açiyor
Salgin Yönetimi ve Çalisma Rehberinde belirlenen kural ve esaslari yerine getirerek normallesme sürecine devam edilmesi gerektigini aktaran Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, “1 Temmuz itibariyle kademeli normallesmenin üçüncü etabina geçtik ve neredeyse tüm kisitlamalar kalkiyor. Ilçemizdeki mesire alanlari vatandaslarimizin hizmetine tekrar açiliyor. Bu haberi vermekten dolayi sevinçliyim. Insallah yeni tip korona virüs salginini tamamen atlatacagiz. Bizi evlerimize kapatan, kisitlamalar altinda hayat yasamamiza neden olan korana hastaligiydi. Bu salginin çözümleri de maske, mesafe, hijyen ve asidan geçmekte. Özellikle tüm hemserilerimizi bu günlerimizin devam etmesi için, hep beraber bir arada olabilmemiz için asi olmaya davet ediyorum. Bu illeti tüm Afsin olarak, Türkiye olarak birlikte atlatalim” diye konustu.

Korona virüs tedbirleri kapsaminda faaliyetlerine ara veren tüm is yerleri ve isletmelerin 1 Temmuz’dan itibaren tekrar açildigini belirten Güven, sunlari söyledi:

“Geçtigimiz yildan buyana ilçemizdeki tüm mesire alanlarimiz kapaliydi. Kapali olan dönemde Rabia Parki içerisinde belediyemiz olarak hizmetlerimize devam ettik. Özellikle çocuklarimiz için yeni oyun gruplari getirdik. Lavanta fotograf platomuzu daha çok genislettik. Ilçemizde üretilen lavantalarin islenecegi kozmetik ürün tesisimizin insaat çalismalari devam ediyor. Temmuz ayi içerisinde baska il ve ilçelerden turizm kafileleri gelecek ve lavanta tarlalarimizin fotograflarini çekecekler. Rabia Parki hiç olmadigi kadar ziyaretçilerini özledi. Vatandaslarimiz yine buraya gelecekler ve maske, mesafe ve hijyen kurallari çerçevesinde Rabia Parkimizi dolduracaklar” dedi.

Kaynak: İHA