AFAD Gönüllü Sayisini Artirmayi Hedefliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskan Vekili Hamza Tasdelen: 'Her mahallede, apartmanda, sehirde, kasabada mutlaka AFAD gönüllümüz olsun istiyoruz. AFAD gönüllülerimizin varligi ve destegi bize güç veriyor' 'Su ana kadar 16,5 milyon vatandasimiza afet bilinci egitimi vermis durumdayiz. Hedefimiz, yil sonuna kadar 51 milyona ulasmak'

MUHAMMET FATIH GÖKMEN - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskan Vekili Hamza Tasdelen, her mahallede, apartmanda, sehirde, kasabada AFAD gönüllüsü olmasini istediklerini belirterek, "AFAD gönüllülerimizin varligi ve destegi bize güç veriyor." dedi.

Tasdelen, bir programa katilmak için geldigi Kirikkale'de AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2020'yi "Afetlere Hazirlik Yili", 2021'i de "Afet Egitim Yili" ilan ettiklerini animsatti.

AFAD gönüllülügü sistemini hizlandirmak için de ellerinden geleni yaptiklarini belirten Tasdelen, sistem üzerinde toplam 315 bin AFAD gönüllüsü oldugunu dile getirdi.

Tasdelen, "290 kisimiz kimliklendirilerek AFAD Destek Gönüllüsü olmaya hak kazandi. Bu su demek, kimlikli gönüllülerimiz, AFAD personeli gibi sahada bizimle beraber çalisabilecek duruma gelmis arkadaslarimiz. Gönüllü sistemini güçlendirerek kapasitemizi artirip hazirliklarimizi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Insallah bu sayiyi artiracagiz. Her mahallede, apartmanda, sehirde, kasabada mutlaka AFAD gönüllümüz olsun istiyoruz. AFAD gönüllülerimizin varligi ve destegi bize güç veriyor. Hepsine çok tesekkür ediyoruz." diye konustu.

"Afet Egitim Yili" kapsaminda ilk 3 ayda kurumlarla gerekli protokolleri yaptiklarini aktaran Tasdelen, "Ardindan da egitici egitimleri tamamladik. Su ana kadarda 16,5 milyon vatandasimiza afet bilinci egitimi vermis durumdayiz. Hedefimiz, yil sonuna kadar 51 milyona ulasmak." dedi.

- "Idlib tarafinda çalismalarimiz son hizla devam ediyor"

Suriye'de yürüttükleri çalismalar hakkinda da bilgi veren Tasdelen, ülkede iç savasin basladigi günden beri, önce Türkiye'ye göç eden Suriyelilerle ilgili beslenme ve barinma ihtiyaçlarini karsilamak adina faaliyetlerinin oldugunu dile getirdi.

Tasdelen, 2018'de Türkiye'ye göç eden Suriyeliler konusunu Göç Idaresine devrettiklerini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Ancak Idlib kirsalinda ve Suriye'nin kuzey bölgelerindeki insani yardim faaliyetlerimiz devam ediyor. Cumhurbaskanimiz önderliginde giristigimiz bir projemiz söz konusu. Oraya göç etmek zorunda kalan vatandaslara, Suriyelilere 50 bin briket ev yapmak gibi bir hedefimiz var. Bunlarin 37 binini tamamladik. 27 bin aile de yerlesmis durumda. En kisa zamanda 50 bin hedefini gerçeklestirip evinden, yerinden ve yurdundan edilmis insanlarin, bir nebze olsun baslarini sokabilecekleri evleri olsun diye gayretimiz var. Idlib tarafinda çalismalarimiz son hizla devam ediyor."

Kaynak: AA