Pandemide 'Egitim' Televizyonu Kurdular

Mugla’da bir grup ögretmen ve akademisyenin pandemi döneminde egitim alaninda dünyadaki gelismeleri takip etmek için sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Youtube üzerinden hayata geçirdigi ve kar amaci gütmeyen K12 TV dünya genelinde egitime yön veren kisileri ekrana tasiyor.

Pandemide 'Egitim' Televizyonu Kurdular
Bugüne kadar yurt içi ve yurt disindan 34 bin ögrenci ve ögretmene ulasilirken, izleyicilerin yüzde 51’i Türkiye’den, yüzde 49’u ise yurt disindan. Programin amaci yenilikçi yöntemleri ögretmen adaylari ile bulusturmak. Programda hem Türkçe, hem de Ingilizce yayin yapiliyor.

Sosyal sorumluluk projesi

Bir gurup ögretmen ve akademisyenin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda hayata geçirdigi K12 TV, dünya genelinde egitime yön veren kisileri ve egitim yöntemlerini ekranlara tasiyarak Türk egitimine katki sunmayi hedefliyor. K12 TV koordinatörü ayni zamanda Milli Egitim Bakanligi Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) Müdürü Bekir Cevizci, “K12 TV Mugla BILSEM ile Mugla Üniversitesi MUBEM’den gönüllü ögretmen ve akademisyenler tarafindan yürütülen bir egitim projesidir. Yurtdisi ve yurtiçi iyi örnekleri, yenilikçi yöntemleri egitimcilerle bulusturmayi hedeflemektedir. Hedef kitlemiz okul öncesinden lise son sinifa kadar çesitli kademelerde görev yapan ögretmenler ve ögretmen adaylaridir. Ayrica ögrencilere yönelik de programlar düzenlenmektedir. Kanaldaki program formatlari özgün olup her geçen gün program çesitliligi artmaya devam etmektedir” dedi.

Türkçe ve Ingilizce yayin

Bugüne kadar 34 bin kisiye ulastiklarini belirten Cevizci, “Izleyicilerimizin yüzde 51’i Türkiye’den, yüzde 49’u ise yurt disindan olusmaktadir. Programlarimiz Türkçe ve Ingilizce olarak çift dilli yapildigindan yurt disindan egitimciler de izleyicilerimiz arasinda yer almaktadir. Kanal istatistiklerine baktigimizda Dünya geneli 50’den fazla ülkeden programlarimizin izlendigini gururla söyleyebilirim” dedi.

“Amacimiz ülkemizi egitim alaninda uluslararasi alanda tanitmak”

Amaçlarinin egitim alaninda yapilan yenilikçi çalismalar konusunda bilgi alisverisi oldugunu belirten Cevizci, “Ülkemizi hem uluslararasi alanda iyi bir sekilde temsil etmek hem de Dünyanin her hangi bir yerinde egitim adina yapilan iyi uygulamalari ülkemiz egitim camiasina aktarmak temel hedeflerimiz arasindadir. Kisisel gelisim hedefleyen egitimcileri ve ögrencileri kanalimizi izlemeye, takip etmeye davet ediyorum. Ayrica bu güzel çalismaya imza atan bütün arkadaslarima tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA