Muslu Anneler Evlat Nöbetine Devam Ediyor

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan gözü yasli ailelerin parti binasi önündeki eylemleri 8. haftada da devam ediyor.

Muslu Anneler Evlat Nöbetine Devam Ediyor
HDP Mus Il Baskanligi önüne gelen aileler, çocuklarina kavusma ümidiyle bekleyislerini sürdürüyor. Parti önünde çocuklarinin kaçirilmasini protesto eden aileler, "Halk düsmani parti", "Evlatlarimizi vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk Kürt kardestir, HDP kallestir" ve "Halki dolandiran parti" dövizleri açarak tepki gösterdi. Daga kaçirilan çocuklarinin fotograflari ile HDP önünde eylemini sürdüren aileler, çocuklari gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Ailelere destek vermek amaciyla parti binasi önüne gelen Cihannüma Mus Il Temsilcisi Cahit Bulu, Mus Kardeslik Platformu adina yaptigi açiklamada, çocuklarin dogduktan sonra büyük emeklerle büyütülmeye çalisildigini ve insanlarin gecesini gündüzüne katip evlatlarini büyütüp vatanina, milletine, devletine, dinine, diyanetine faydali bir evlat yetistirmeye çalistigini söyledi.

10-15 sene boyunca emek verilerek büyütülen çocuklarin bir örgüt tarafindan daga götürüldügünü belirten Bulu, “Anne babalarimiz büyük emeklerle yetistirmis olduklari çocuklarini kendi olurlari olmadan, kendi izinleri alinmadan böyle kaçak göçek bir sekilde alinip da daga götürülmelerinde kimin emegi varsa biz buradan Allah kahretsin diyoruz. Kendi çocuklarina gelince en iyi okullarda, en iyi yerlerde, yurtdisinda okuturlarken, en iyi nimetlerden faydalandirirlarken bu gariban vatandasin evladini niye daga çikartip eziyet ediyorsunuz. Bizler Kürt oldugumuz için hiçbir zaman ihanet etmedik, etmeyecegiz. Bu ihaneti yapanlarda elbette bunun hesabini vereceklerdir. Daglara götürdükleri bu insanlara ne inancimiza, ne ahlakimiza, ne örfümüze uymayan bir hayat yasatiyorlar. Böyle bir hayat yok” dedi.

“Dilse, özgür bir dil artik kullaniyoruz. Yasak olan Kürtçe konusmaktan bugün üniversitelerde enstitü kurulan okullara geldik, yasak olan radyolardan bugün açik olan Kürtçe televizyonlara geldik” diyen Bulu, konusmasini söyle tamamladi:

“Daha ne istiyorsunuz? Dertleri demek ki kesinlikle Kürtçe degil, bütün bunlarin derdi ideolojik düsünmek, insanlarin beynini yikamak ve Kürt halkini ortadan silmek.”

Oglu 2016’da daga kaçirilan Semsettin Özcan da, HDP’den çocugunu istedigini vurgulayarak, “HDP çocugumu nereye götürmüsse geri getirsin. Çocugum gelmeyene kadar HDP’nin önünden gitmeyecegim. Gece gündüz buradayim. Burada olmasam Diyarbakir’dayim. Çocugumu istiyorum. Çocugumu büyüttüm bu yasa getirdim. Allah kabul etmesin. Bizim tek bir bayragimiz var o da Türk bayragi. Türk bayragindan baska bir bayrak istemiyoruz. PKK ve HDP bizden ne istiyor? HDP bizden rahatsiz oldugunu söyledi.

Eger bizden rahatsiz oluyorsaniz çocuklarimizi verin. Sen çocugunu okutuyorsun, benim çocugumu daga götürüyorsun. Allah belanizi versin” diye konustu.

Kizi 2015 yilinda daga kaçirilan Süheyla Yenilmez ise çocugu gelmeyene kadar parti önünden kalkmayacagini anlatarak, “Çocugumu versinler. Kizimi 2015 yilinda kaçirdilar. Bitlis’te üniversite okurken okuldan kandirip kaçirdilar. 6 yildir kizimi ariyorum. Ne hakla benim çocugumu götürdüler. Hiçbir sekilde kizimla görüsemedim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA