Izmir Sehidini Gözyaslariyla Ugurladi

Kars’in Kagizman ilçesinde askeri aracin sarampole devrilmesi sonucu sehit düsen Jandarma Astsubay Egemen Öztürk, Izmir’de son yolculuguna ugurlandi.

Izmir Sehidini Gözyaslariyla Ugurladi
Kars’in Kagizman ilçesi Karagüney köyüne kesif yapmak için giderken askeri aracin sarampole devrilmesi sonucu Jandarma Astsubay Egemen Öztürk (29) sehit olmustu. Sehit Egemen Öztürk için Kars Harakani Havalimani’nda ugurlama töreni düzenlendikten sonra, sehidin naasi memleketi Izmir’e getirildi.

Izmir’de ilk olarak Karabaglar ilçesinde bulunan evine getirilen sehidin naasi, daha sonra cenaze töreni düzenlenmek üzere Menderes ilçesi Çatalca Mahallesi Camisi’ne getirildi.

Sehit Astsubay Egemen Öztürk için düzenlenen cenaze törenine sehidin ailesi, yakinlari, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Jandarma Genel Komutan Yardimcisi Korgeneral Musa Çitil, Ege Ordu Komutani Korgeneral Ali Sivri, Izmir Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin, Izmir Cumhuriyet Bassavcisi Kamil Erkut Güre, milletvekilleri, siyasi parti il baskanlari, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Cenazede sehidin annesi Hacer Öztürk ve esi Birgül Öztürk ayakta durmakta güçlük çekti. Sehidin esi Birgül Öztürk, esinin tabutuna sarilarak, “Elif Sena’yi (6 aylik) 23 gün görebildin. Kizin sana doyamadi. Kizimizi birlikte büyütecektik. Biz böyle bitmemeliydik Egemen. Sen daha bana sarki yazacaktin. Bekle beni Egemen” diyerek gözyasi döktü. Cenaze töreninin ardindan sehidin naasi Menderes ilçesi Çatalca Mahallesi Mezarligi’na defnedilmek üzere götürüldü.
Kaynak: İHA