Isveç Büyükelçisi Herrström Kulu'da

Isveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Isveç’te yogun bir gurbetçi nüfusuna sahip olan Konya’nin Kulu ilçesini ziyaret etti.

Isveç Büyükelçisi Herrström Kulu'da
Isveç Büyükelçisi Staffan Herrström ve esi Karin Herrström büyükelçi olduktan sonra ilk ziyaretini Kulu’ya gerçeklestirdi. Büyükelçi Herrström, ilk olarak Ilçe Kaymakami Ali Edip Buldan’i ziyaret etti. Kaymakam Budan, "Kululu hemsehrilerimizin çogu Isveç’te oldugu için büyükelçimiz Kulu’yu ziyarete geldi" dedi.

Belediye Baskani Murat Ünver’i de ziyaret eden Büyükelçi Herrström, “Kulu ile Isveç arasinda çok güçlü bir iliski var. Bu yüzden burayi ziyaret etmekten dolayi çok mutluyum. Buraya gelme nedenim Isveç’te Kululu vatandaslarin çok fazla sayida oldugunu ve çok iyi iliskilerimizin oldugunu biliyorum. Onun için burayi ziyaret edip birebir görmek istedim. Ben Türkiye Büyükelçisi olduktan sonra Ankara disindaki ilk ziyaret ettigim yer Kulu” dedi.

Staffan Herrström daha sonra Kulu Girisimci Is Adamlari Dernegi Baskani Isa Çakmak ve dernek üyelerini ziyaret ederek dernegin hizmetleri ile ilgili istisarede bulundu. Olof Palme Parkini da gezerek incelemelerde bulunan Büyükelçi Herrström, park giris kapisinda hatira fotografi çektirdi. Ömeranli Mahallesini de ziyaret eden Büyükelçi Staffan Herrström daha sonra Kulu’dan ayrildi.

(Ömer Keles/ IHA)
Kaynak: İHA