Ingiltere'de Covid-19 Vakalari Artmaya Devam Ediyor

Ingiltere’de korona virüs (Covid-19) salgininda günlük vaka sayilarinin yeniden artisa geçmesi ile birlikte hükümet, kisitlamalarin kaldirilmasina yönelik kurallarin yeniden gözden geçirilecegini bildirdi.

Ingiltere'de Covid-19 Vakalari Artmaya Devam Ediyor
Ingiltere’de Covid-19 nedeniyle uygulanan kisitlamalarin kaldirilmaya baslamasiyla beraber günlük vakalarda yeniden artis gözlendi. Ingiltere Basbakani Boris Johnson konuyla ilgili yaptigi açiklamada, ülkedeki vakalarin ve hastaneye yatislarin çok net bir sekilde arttigini belirtti.

Johnson, hükümetin 21 Haziran’da tüm kisitlamalarin kaldirilmasi hedefine atifta bulunarak, bir sonraki asamaya geçebilmek için yeterli koruma olusturulmasi gerektigini belirtti.

Johnson, "Buna bakacagiz ve veriler tarafindan yönlendirilecegiz" ifadelerini kullanarak, hükümetin konuyla ilgili kararini pazartesi günü duyuracagini aktardi.

Johnson 4’üncü asama için uyarmisti

Johnson daha önce 21 Haziran’da "normallesmeye geçis" hedefiyle ilgili Ingiltere’nin tüm kisitlamalari kaldirmak için gerekirse bekleyecegini söylemisti. Johnson, Ingiltere’deki verilerin "belirsiz" oldugunu ifade ederek, hükümetin korona virüs kisitlamalarini kaldirma planina yönelik 4’üncü asamaya beklendigi tarihte geçilemeyecegi uyarisinda bulunmustu.

4’üncü asamada tüm kisitlamalarin kaldirilmasi hedefleniyor

Ingiltere’de Covid-19 nedeniyle üçüncü kez uygulanan ulusal kisitlamalarin kademeli olarak kaldirilmasina yönelik planin birinci asamasina göre, 8 Mart’ta bazi okullar yeniden açilmisti.12 Nisan’da gerçeklesen ikinci asamada perakende magazalari yeniden açilmis, dis mekan egzersizlerine ve 6 kisilik gruplarin disarida toplanmasina izin verilmisti. En son 17 Mayis’ta gerçeklesen üçüncü asamada, restoranlarin yeniden açilmasina ve 30 kisiye kadar etkinliklerin düzenlenmesine izin verilmisti.

Resmi verilere göre, Mayis sonundan bu yana ülkedeki günlük vaka sayilarinda yeniden artis kaydedilmesi ve Covid-19’un hizla yayilan diger mutasyonlari nedeniyle 21 Haziran’da yürürlüge girmesi planlanan dördüncü asamanin ertelenecegi düsünülüyor. Hükümetin dördüncü asamadaki planina göre 21 Haziran tarihinde büyük festivallerin yeniden yapilmasi ve tüm kisitlamalarin sona ermesi gibi kurallar yer aliyor.

Günlük vaka sayisi 7 bini asti

Ingiltere Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan Covid-19 verilerine göre, son 24 saatte 7 bin 540 vakanin tespit edilmesi ile toplam vaka sayisi 4 milyon 535 bin 754’e ulasti. Ülkede son 24 saat içinde 6 kisinin hayatini kaybettigi, toplam can kaybinin ise 127 bin 860’a yükseldigi aktarildi. Toplamda 40 milyon 710 bin 319 kisinin asinin ilk dozunu aldigi, 28 milyon 540 bin 844 kisinin ise asinin her iki dozunu aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA