Il Ormani Tabiat Parki Yenilendi

Il Ormani Tabiat Parki, Sakarya Büyüksehir Belediyesinin yaptigi çalismalarla yeni bir görünüme kavustu.

Belediyeden yapilan açiklamada, içinde yesilin her tonunu barindiran, eglencenin ve dogal yasamin merkezi olan parkin, önemli dokunuslarla sehir turizminin gözdesi olacagi belirtildi.

Park içinde bulunan piknik alanlari ve sosyal tesislerin yenilendigi, agaçlar budandigi, peyzaj düzenlemeleri yapildigi kaydedilen açiklamada, "Macera parkuru ile bungalov evlerinin bulundugu alanlarda yenileme çalismalari tamamlandi. Ayrica parkta yapilan yol düzenlemesiyle araç kapasitesi 300'den 600'e çikarildi. Genel restorasyonla parkin çehresi degisti. Yaz sezonunda daha fazla insanin misafir edilecegi parkin, dogaseverlerin ugrak mekani olmasi bekleniyor." ifadesine yer verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, parkta vatandaslarin yakinda göl manzarali mekanlarda çaylarini yudumlayabileceklerini belirterek, "Yaptigimiz dokunuslarla Il Ormani Tabiat Parki'nin çehresini degistirdik. Sehrin göz bebegi, tabiatin kalbi olan bu alani tüm Sakaryalilar kullanabilsin diye gayretle çalisiyoruz. Alanda bulunan 2 sosyal tesisi yeniledik. Dogal bir cennet olan sehrimizi, vatandaslarimiza en güzel sekilde sunmaya çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

Yüce, piknik alani ve sosyal tesisin dogal yapiya zarar verilmeden yenilendigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Pandemi sürecinde doganin, tabiatin önemini de bir kez daha anlamis olduk. Yaptigimiz ince dokunuslarla Sakarya'nin turizmine önemli bir katkida bulunuyoruz. Mesire alaninda bulunan ve misafirlerin konaklayabilecegi bungalov evlerin tadilat çalismalari bitmek üzere. Ayni zamanda çevre düzenlemesi, alan içerisinde bulunan sosyal tesislerin yenilenmesi çalismalari da son buluyor. Bölgenin görünümüne yakisir bir sekilde boyanan mangal yapma alanlarini da yeniledik. Çalismalarimizi dogaya zarar vermeden ve dogal yapiyi bozmadan yürütüyoruz. Bu park Sapanca Gölü'nün maviligini ve yesilin her tonunu bizlere sunuyor."

Kaynak: AA