Igdir'da 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Toplantisi

Igdir’da uyusturucu madde kullanimiyla mücadele kapsaminda “En Iyi Narkotik Polisi: Anne” toplantisi gerçeklestirildi.

Igdir'da 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Toplantisi
Igdir’da Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan “En Iyi Narkotik Polisi: Anne” projesinin toplantisi yapildi. Kültür ve Turizm Il Müdürlügü’nün Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida uyusturucu ile mücadele noktasinda annelerin önemine vurgu yapildi. Toplantiya Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, Igdir Il Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, protokol üyeleri ile çok sayida anne ve ögretmen katildi.



‘Bu projemiz henüz çok yeni bir proje’

Igdir Il Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, konusmasinda Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun konusmasini içeren slayta da yer verdi. Emniyet Müdürü Göllüce, “Narkotik bagimliligi ile ilgili çok uzun konusulabilir, çok seyler anlatilabilir ama bizim konumuzun öznesi ana temasi annelerimiz. En iyi narkotik polisi anne ne demek? Tip biliminde hepimizin bildigi üzere erken teshis hayat kurtarir. Erken teshis tedavinin uygulanmasinda olmazsa olmazdir. Bagimlilikta da bu durum aynidir. Birçok kurumumuzda uyusturucu ile mücadele konusunda çalisma yürütüyoruz. Bagimlilikla mücadele etmek isteyen vatandaslarimizin bu kurumlarimiza basvurmalarini istiyoruz. Bu kurumlarimiz sayesinde bu illete bulasmis çocuklarimizi erken teshis sayesinde bu bagimliliktan kurtarabiliriz. En basta bu projeyi düsünen sayin bakanimiza, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligimiza ve bu hususta emegi geçen bütün büyüklerimize huzurlarinizda tesekkür etmek istiyorum. Bu projemiz henüz çok yeni bir proje. 8-10 aylik bir proje. Biz bu projemizi ülkemizin her kösesinde ki annelerimize ve anne adaylarimiza ulastirdigimizda, annelerimiz ve anne adaylarimiz birer narkotik polisi gibi kendi ailesi, çocuklari ve sevdikleri için bu mücadelede bize destek çikacaklardir” dedi.



‘Bütün imkanlarimizla daha fazla sahada olmaliyiz’

Uyusturucu ile mücadele noktasinda yakalanma oranlarinin ve miktarinin uyusturucu kullaniminin azaldigi anlamina gelmedigini belirten Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, “En iyi narkotik polisi anne toplantisina hepiniz hos geldiniz. En iyi narkotik polisi anne projesinin uygulanabilmesi için hepimizin sahalarda olmasi gerekiyor. Bütün imkanlarimizla daha fazla sahada olmaliyiz. Bu noktada annelerimizin dikkatini çekmemiz gerekiyor. Bu bizim için bir vebaldir. Biz hem yakalama sayilarina baktigimizda hem de yakalanan miktarlara baktigimiz da sürekli bir artisin oldugunu görüyoruz. Ancak bu uyusturucu kullaniminin yayginlasmadigi anlamina gelmiyor. Bu bize mücadelemizin daha fazla yapilmasi gerektigini gösteriyor. En nihayetinde bu en iyi narkotik polisi anne projesi en temelde farkindaliklari bir noktanin üstünde toplamaya yönelik bir proje” ifadelerini kullandi.

‘Toplumsal sorunlari ancak annelerin eli ile çözebiliriz’

Uyusturucu ile mücadele noktasinda ekiplerin anneler ile birlikte hareket etmesi gerektigini dikkat çeken Vali Sariibrahim, konusmasinin devaminda ise sunlari söyledi:

“Toplumsal sorunlari ancak annelerin eli ile çözebiliriz. Annelerimizin eliyle bu sorunlari daha iyi bilebiliriz. Bu sorunlar karsisinda ne yapabilecegimizi onlarla planlamamiz ve onlarla yan yana gelmemiz gerekmektedir. Bu duyarlilik bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor. Narkotik meselesi bu ülkede, bu cografyada terörü besleyen terörle iç içe geçmis bir mesele. Narko-terör dedigimiz bu konu artik toplumun gündemine, Türkiye’nin gündemine tasinmis bir mesele. Biz sinirda verdigimiz mücadele gibi toplumun her seviyesinde, her kademesinde ve her yerinde mücadele etmemiz gerekiyor. Annelerimizi de bu mücadelenin içerisine katarak hep birlikte daha dogru, daha iyi ve daha mutlu bir ülkeye ulasmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA