Hatay'a Edebiyat Müzesi

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Baskanligi görevini yürüten Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Saray Caddesi üzerinde bulunan tarihi yapinin restore edildikten sonra Hatay Edebiyat Müzesi olacagini söyledi.

Hatay'a Edebiyat Müzesi
Yayman, yaptigi açiklamada, son 3 yildir sürekli Hatay’i müzeler sehri yapacaklarini ve kültür turizminin baskenti haline getireceklerini ifade ettiklerini hatirlatarak, "Iste edebiyat müzemiz bu hedef dogrultusunda atilmis önemli bir adimdir. Hatay’a gelen bir turistin essiz hikayemizle aklini, harika yemeklerimizle midesini ve muhtesem müzelerimizle ruhunu doyurmayi hedefliyoruz" dedi.

Yayman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasinin ev sahipliginde Hatay Turizm Platformu olarak korona salgini döneminde dahi düzenli olarak toplandiklarini ve Hatay turizmini salgin sonrasi döneme hazirlamaya çalistiklarini belirterek, "Bir hayalimiz var. Hayalimiz Hatay’i müzelerin sehri haline getirerek kültür turizminin baskenti yapmaktir. Hatay, Türkiye’nin açik hava müzesidir ve bacasiz sanayi turizmden daha fazla pay almalidir. Saray Caddesi üzerine yikilmaya yüz tutmus tarihi binanin restore edilme asamalarini adim adim izledik. Kisa sürede bu binanin kurtarilarak yeni bir fonksiyon verilmesi sehrimiz adina çok önemli ve mutluluk verici bir gelismedir. Bina hem yok olmaktan kurtarilmis hem de sehrin en güzel binalarindan biri olmustur" diye konustu.

Kaynak: İHA