Gölbasi'nda Afet Farkindalik Egitimi Basliyor

Gölbasi Belediyesi ve Gölbasi Kaymakamligi, AFAD ve ADAK is birligi ile önemli bir egitim çalismasina imza atacak. Afet öncesi ve sonrasinda yapilmasi gerekenler, 9-12 Haziran tarihlerinde ücretsiz olarak Atatürk Sahil Park’ta vatandaslara anlatilacak.

Gölbasi'nda Afet Farkindalik Egitimi Basliyor
Gölbasi Belediyesi ile Gölbasi Kaymakamligi, AFAD ve ADAK ortakliginda 2021 yili AFAD Farkindalik Yili kapsaminda ‘Afet Farkindalik Egitimi’ verecek. 10 Haziran günü saat 14.00’da Gölbasi Kaymakamlik Binasi’nda deprem tatbikati gerçeklestirilecek. Tatbikatta deprem sonrasi binanin giris çikislarindan ulasim saglanamayan üst katlara disaridan çati yoluyla inilecek. Camdan kurtarma islemi sonrasi depremzedeler saglik görevlilerine teslim edilecek. 9-12 Haziran tarihleri arasinda ise afet öncesi ve sonrasinda yapilmasi gerekenler, sunumlar ve tiyatro gösterimleri esliginde Atatürk Sahil Park’ta vatandaslara ücretsiz olarak anlatilacak.

Afet öncesi ve sonrasinda yapilmasi gerekenlerin anlatilacagi egitime katilmalari noktasinda bütün Gölbasililara çagrida bulunan Belediye Baskan Ramazan Simsek, “Deprem kusaginda yer alan ülkemizde bilincin artmasi ve olasi durumlarda tedbirlerin üst düzeyde alinabilmesi amaciyla hayata geçirilen bu programimiza bütün Gölbasili vatandaslarimizi davet ediyoruz. Sadece depremler degil, Gölbasi’mizda hortum ve sel felaketi ile de karsi karsiya kalabiliyoruz. Bunun yani sira çig, heyelan gibi dogal afetlere karsi da alinmasi gereken önlemler hakkinda bilgi alma sansiniz olacak” dedi.

Kaynak: İHA