Gebze'den Suriye'ye Yardim Eli

Gebze Belediyeler Birligi’nin katkilari ve Hayrat Insani Yardim Vakfi Kocaeli Subesi is birliginde olusturulan yardim tirlari, dualarla Suriye’ye ugurlandi.

Gebze'den Suriye'ye Yardim Eli
Suriye’de ihtiyaç sahiplerine ulasacak yardim tirlari, Gebze’den dualarla ugurlandi. Gebze Belediyeler Birligi ve Hayrat Insani Yardim Vakfi tarafindan olusturulan yardimlarin yer aldigi TIR’lar 15 Temmuz Milli Irade Kent Meydani’nda gerçeklesen törenle Suriye’ye ugurlandi. Ugurlama törenine Gebze Kaymakami Mustafa Güler, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Gebze Belediyeler Birligi Baskani ve Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, Gebze Ilçe Müftüsü Selçuk Kiliçbay, Hayrat Insani Yardim Vakfi Kocaeli Subesi Baskani Sükür Çakir, Türk Kizilay Darica Subesi Baskani Kemal Solhan, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, vakif yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Törende kisa bir konusma yapan Gebze Belediyeler Birligi ve Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, “Bugün burada Idlib’e, Suriye’ye yardim konvoyunu ugurlayacagiz. Gebze Belediyeler Birligi olarak, toplanan yardimlarin ulastirilmasi konusunda gerekli her türlü gayreti ortaya koyduk. Biz bunu bir vazife duygusu ile yapmaktayiz. Bizim gönül cografyamizin sinirlari yok, dolayisi ile biz nerede bir mazlum varsa biz orada olmaya ve onunla ayni duygulari paylasmaya devam edecegiz. Bu anlamda katki sunan, bagista bulunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Büyükgöz’ün ardindan bir konusma yapan Gebze Kaymakami Mustafa Güler, “Bugün 10 tane TIR’imizi Idlib’e, oradaki gönül cografyamiza, mazlum kardeslerimize, oradaki yetimlere, savas magdurlarina gönderiyoruz. Maalesef dünya bu savasa seyirci kaliyor. Biz tarih boyunca mazlum cografyalarin ve Islam alemlerinin hamisi, önderi, abisi, büyügü olmussak bundan sonra da bu görev bizim omuzlarimizda. Bu TIR’lara destek olan hayirseverlere çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Son olarak, düzenlenen törende konusma yapan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, “Maalesef içimizde, ‘Türkiye’deki fakir fukara bittimi, simdi oralara kadar gidiyorsunuz’ diyenler var. Diyenler olacak, imkani az olanlar az verir, çok olanlar çok verir. Pazartesi günü, Kizilay Darica Subesi Baskani, Gebze Belediye Baskan Yardimcimiz, vakif- dernek yöneticilerimiz ile bu yardim TIR’larinin Idlib’te dagitimina bizzat ben de istirak etmeye niyetlendim. Bu yardimlarin yerinde dagitimina, yardimlari yapan kardeslerimizin bir temsilcisi kabilinde eslik edecegiz” seklinde konustu.

Gebze Ilçe Müftüsü Selçuk Kiliçbay’in okudugu dualar sonrasi yardim TIR’lari Suriye’ye dogru yola çikti.
Kaynak: İHA