Fethiye'deki Lagünde Deniz Dibi Temizligi Yapildi

Mugla'nin Fethiye ilçesindeki lagünde denizin dibi temizlendi.

Fethiye Belediyesince Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasi ile Fethiye Deniz Ticaret Odasinin destekleriyle Ölüdeniz Mahallesi'ndeki lagünde düzenlenen etkinlige, 20 dalgiç katildi.

Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca'nin da dalis yaptigi etkinlik, yaklasik 2 saat sürdü. Temizlikte deniz dibinden cep telefonu, plastik, cam ve metal atiklar çikarildi. Dalgiçlar, denizde Türk bayragi ile üstünde "Mavi Yesil Fethiye, Doga Dostu Belediye" yazan pankart açti.

Karaca, gazetecilere yaptigi açiklamada, disaridan bakildigi zaman denizin berrak ve temiz oldugunu söyledi.

Temizlik çalismasinda ise çogunlugu pet sise ve teneke kutudan olusan atiklari denizin dibinden topladiklarini anlatan Karaca, "Atiklarin rüzgarla savruldugunu düsünüyorum. Bölgemizde çevreyi korumak adina ciddi anlamda altyapi çalismalari yapiyoruz. Dünyada yasayan canlilarin neslini sürdürmesi için çevreyi korumamiz gerekiyor. Maalesef Marmara Bölgesi'ndeki çevre katliamini görüyoruz. Bilim adamlarinin da ifade ettigi gibi önlem alinmazsa sadece doga degil, bütün canlilara zarar verecektir. Hayatimizi devam ettirmek adina çevremizi korumaliyiz." diye konustu.

Etkinlige katilan Fethiye Kaymakami Eyüp Firat da Fethiye’nin dünyanin gözdesi bir ilçe oldugunu vurguladi.

Firat, "en büyük" vazifelerinin dogal ve kültürel güzellikleri gelecek nesillere aktarmak oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA