Fethiye'de 112 Kaçak Göçmen Yakalandi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde jandarma tarafindan düzenlenen iki operasyonla, yasa disi yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalisan 112 yabanci uyruklu kaçak göçmen yakalandi.

Fethiye'de 112 Kaçak Göçmen Yakalandi
Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, bir grup düzensiz göçmenin denizden yasa disi yollardan Yunanistan’a kaçacagi bilgisi üzerine genis çapli çalisma baslatti. Ekiplerin yaptiklari teknik ve fiziki takibin ardindan Göcek Mahallesi’nde durdurulan minibüsün içinden 43 Afganistan uyruklu kaçak göçmen yakalandi. Ekipler tarafindan kamyon soförü M.Ç. ile esi E.Ç. gözaltina alindi.

"Ormanlik alan içinde yakalandilar"

Jandarma ekipleri devriye atarken, Mugla-Fethiye kara yolunun Günlüklü mevkiinde hareketlerinden süphelendikleri kamyonet sürücüsü M.A.’yi durdurdu. M.A.’nin yapilan sorgusunda göçmen kaçakçiligi suçundan kaldigi cezaevinden izinli olarak çikip, geri gelmedigi belirlenerek gözaltina alindi. Ekiplerin kamyonetin park halinde oldugu ormanlik alanda yaptiklari arama çalismasinda 65 Afganistan, 2 Irak, 1 Iran ve 1 Pakistan uyruklu göçmen yakalandi. Göçmenler islemleri için Göcek Jandarma Karakol Komutanligi’na götürüldü. Süphelilerin ise jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA