Eskisehir Endüstri Fuari Açildi

Koronavirüs döneminde düzenlenen ilk fuar olan Eskisehir Endüstri Fuari, Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede’nin de katilimlariyla açildi. Fuarda birçok firma ürünlerini sergiledi.

Eskisehir Endüstri Fuari Açildi
Programa, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, TEI Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mahmut Aksit, AK Parti Eskisehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskisehir Ticaret Odasi Baskani Metin Güler, Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi Baskani Nadir Küpeli, TÜYAP Anadolu Fuarlari A.S. Genel Müdürü Ilhan Ersözlü katildi.

Açilista konusan Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, “Eskisehir belirtildigi gibi sanayi farkindaligi fazla olan bir sehir. Devlet Demir Yollari Fabrikasi, Çirak Okulu o günlerde bile mesleki egitimin de farkindaligi oldugu bir sehir Eskisehir. Çirak Okulu dendiginde belki yasi 50’nin üzerinde olan birçok inan egitimini aldigi ve ilk mesleki egitimini gördügü yer. Ayni zamanda ilk Havacilik Meslek Yüksekokulunun ‘da kuruldugu yer. Her zaman uyguladigimiz gibi olgunlasmis yetkin bir sanayi, Ar-Ge ve teknoloji alt yapiniz yok ise ileri bir savunma sanayinden bahsetmeniz mümkün degil. Bu ikisi bir birinin ayrilmaz parçasidir. Zaten bu farkindalikla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanligimiz bu tür faaliyetlerde ve genelde sanayi ve teknolojinin özelikle savunma sanayinin söz konusu oldugu her etkinlikle çok yakin bir temas ile is birligi içerisindeyiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede de konusmasinda “Sanayi Bakanligimiz için Eskisehir’in özel bir önemi var. Ankara’nin hemen yakininda bir buçuk saat mesafede çok siklikla çesitli vesilelerle burayi ziyaret ediyoruz. Dolayisiyla burayi ziyaret etme firsati buluyoruz. Eskisehir hem demiryolu teknolojisinin hem de demiryolu sektörünün merkezi bir yerimiz. Savunma sanayimiz için çok önemli fabrikalarimiz burada. Savunma sanayisine ve uçak endüstrisine hizmet veren uçak bakim merkezimiz burada ve uçak endüstrisi için parçalar yapan firmamiz burada. Çok önemi bir organize sanayi bölgemiz burada. Gün geçtikçe Nadir Bey ile beraber ortak gelistirmeyi gayret ediyoruz. Daha da büyüyecegine inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Eskisehir Ticaret Odasi Baskani Metin Güler ise açilis konusmasinda, “Öncelikle Eskisehir sanayi alt yapisina baktigimiz zaman cumhuriyet tarihinin öncesinden baslayan bir hikâye var. Ticaret Odasindan baslayan ve günümüze gelen bir sanayi alt yapisini barindiran bir kent. Ilklerin sehir diyoruz bir burayi. Ilk lokomotifin yapildigi kent. Ilk otomobilin yapildigi kent. Altinda endüstri barindiran bir kenttir” ifadelerine yer verdi.

Açilis konusmasinda Eskisehir Sanayi Odasi Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli ise, “Kisaca Eskisehir Sanayi Bölgesinden bahsetmek istiyorum. Bugün 31,1 milyon metrekare alani ile Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesidir. Bölgemizde su anda 679 adet katilimci var. Bunlardan 563 tanesi aktif bir sekilde faaliyet gösteriyor. Sayin bakan yardimcimizin disketleriyle çok hizli bir aksiyon aliyoruz. Her konuda bize destek veriyor. Huzurlarinizda kendisine bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu
Kaynak: İHA