Esenler'de Ögrencilerden Çevre Yürüyüsü

Esenler Gençlik Evleri ögrencileri, dünya çevre haftasi olmasi nedeniyle çevreye duyarlilik yürüyüsü gerçeklestirdi. Yürüyüse yaklasik 150 ögrenci katildi.

Esenler'de Ögrencilerden Çevre Yürüyüsü
Dünya çevre haftasi olmasi nedeniyle Esenler Belediyesi’ne bagli ESGEV (Esenler Gençlik Evlerinde) egitim gören yaklasik 150 ögrenci trafige kapali olan Davut pasa Caddesi’nde yürüyüs gerçeklestirdi. Yürüyüse katilan ögrenciler, siniflara ayrilarak bir kismi yerde gördükleri çöpleri toplayip bir kismi ise, vatandaslari bilinçlendirmek amaçli brosür dagitti.

Çocuklari caddede gören vatandaslar bu farkindaliga yogun ilgi gösterdi.

“Duyarsiz kisilerin atmis oldugu atiklarla duyarsizliklarina karsi onlara mini uyarilarda bulunacaklar”

Yürüyüse katilan Esenler Belediyesi Aile, gençlik hizmetleri müdürü Cemal Bolat: “Belediyemizin gençlik evleri baglaminda yaptigimiz bir çalisma. Dünya çevre gününün 49 uncu yili bu sene. Bilgi evlerimizdeki orta ögretim ve lise ögrencilerimizin katilimlariyla yaptigimiz çalismalarda özellikle çevre temizligi konusunda dikkat çekiyoruz. Çocuklarimiza ilkögretim asamasindan itibaren çevreye duyarli olma, çevreyi kirletmeme ve dogaya sahip olma kültürünü veriyoruz. Bugünde çevre günü olmasi nedeniyle Eseneler’de var olan 12 tane bilgi evimizde yaptigimiz çalismalarla ögrencilerimize bir sosyal duyarlilik çalismasi organize ediyoruz. Hem toplumun dikkatini çekmek hem de toplumun duyarliligini arttirmak için birlikte hareket ediyoruz. Bugün ögrencilerimiz hem giysileri ile hem de çevreye bazi duyarsiz kisilerin yapmis oldugu atiklarla duyarsizliklarina karsi onlara mini uyarilarda bulunacaklar” seklinde konustu.

Yürüyüse katilan gençlik evi ögrencisi Nermin Abdullayeva “Bu gün çevre korumasi için toplandik. Insanlar çevreyi pisletmesin diye agaçlari korumak için brosürler dagitacagiz. Üzülüyorum çünkü agaçlar pislenmis oluyor. Buradan insanlara herkesin yere çöp atilmamasi gerektigini, ve geri dönüsümü kullanmasi gerektigini söylüyorum” dedi.

Yürüyüse katilan diger gençlik evi ögrencisi Aylin Abdullayeva: “Çevre koruma haftasi oldugu için bugün brosür dagitacagim. Çevremiz bizim ellerimizde herkesin temiz tutmasi lazim” dedi.

Kaynak: İHA