Diyabetik Yara Iyilesmesi Çalistayi'nda Üniversite-Sanayi Is Birliklerine Dikkat Çekildi
Siemens Healthineers ITT ve Baskent Üniversitesi is birliginde düzenlenen Diyabetik Yara Iyilesmesi Çalistayi‘nda diyabetik yara tedavisi uzmanlar tarafindan tüm yönleriyle ele alindi. Bu konudaki en önemli sorunlara çözüm bulacak fikirler ise Ideathon’da yaristi. Jürinin degerlendirmesi sonucu finale kalan projeler finans destegi almaya hak kazandi.
Siemens Healthineers ITT (Innovation Think Tank) Platformu, Baskent Üniversitesi Bilgi, Inovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (BITTO) ve Baskent ITT is birligi ile ‘Diyabetik Yara Iyilesmesi Çalistayi ve Ödüllü Ideathon Yarismasi’ etkinligi düzenlendi.
1-2 Haziran tarihlerinde gerçeklesen çalistay ve Ideathon Yarismasi, çok sayida üniversiteden arastirmacilar ve genç girisimci adaylari tarafindan yogun ilgi gördü.
Etkinligin açilis konusmalari, Baskent Üniversitesi BITTO Yöneticisi Arzu Firlarer, Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel ve Baskent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafindan yapildi. Konusmalarin ardindan, Siemens Healthineers ITT Kurucusu ve Global Direktörü Prof. Sultan Haider sözcülügünde bir konferans gerçeklesti. Çalistay kapsaminda gerçeklesen panellerden sonra ise düzenlenen Ideathon sonucunda destek almaya hak kazanan ekipler açiklandi.
“ITT, gelecegin saglik girisimleri için sürdürülebilir, destekleyici ve yenilikçi bir ortam olusturuyor”
Etkinlige katilan Enis Sonemel, söyle konustu: “Sirket olarak üniversite-sanayi is birligi çalismalarimiz kapsaminda üniversitelerle sik sik bir araya gelerek basarili projelere ve etkinliklere imza atmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. ITT platformumuz, gelecegin saglik girisimleri için basarili bir sekilde sürdürülebilir, destekleyici ve yenilikçi bir ortam olusturuyor. Ülkemizdeki saglik sisteminde bu tür isbirlikleri önemli bir rol üstleniyor”.
Konusmasinda üniversite ile gerçeklestirilen çalismalar hakkinda da bilgi veren Sonemel, “Üniversite ile son dönemlerde gerçeklestirdigimiz örnek ortakliklarimizdan biri olan BiyoTek Teknoloji Gelistirme Merkezi’nde, danisma kurulunda yer alan sirketimiz ve Innovation Think Tank platformundan meslektaslarimiz ile sektörel mentorluk sunmanin yani sira, ITT olarak girisimcilige dair kritik roller de üstleniyoruz. Bugüne kadar tüm is birliklerimiz kapsaminda Baskent Hastanesi profesyonellerinden çok degerli bilgiler ve görüsler elde ettik.
Daha sonrasinda bu bilgiler ile global ITT agi içerisinde birçok ürün uygulama ve validasyon projesini destekleyebildik. Sizlerle birlikte global projelere verdigimiz bu destek, Türkiye’yi yeni projelere dahil edilen ilk ülke haline getirdi. Bugün gerçeklesen Diyabetik Yara Iyilesmesi Çalistayi’nin da tüm katilimcilar için çok faydali olacagina inaniyorum” seklinde konustu.
Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ise konusmasinda egitim, teknoloji transferi ve inovasyon yönetimi konularinda yapilan is birliklerinin giderek daha ileri safhalara tasinmasinin mutluluk verici oldugunu ifade etti.
Prof. Dr. Sultan Haider’in destegiyle projelerin daha yogun ve hizli gelistigini belirten Prof. Dr. Haberal, su anda Baskent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde bulunan Yara ve Yanik Merkezi’nde özellikle diyabetik yara konusunda önemli çalismalarin yürütüldügünü ve sirket ile olan is birliginin bu konuda birçok projenin gelistirilmesine öncülük edecegini vurguladi.