Çocuk Dostu Belediyeden Örnek Protokol

Odunpazari Belediyesi, çocuklara yönelik hak temelli ve çocuklari güçlendirmek için yaptigi çalismalariyla bilinen Eksi 25 Dernegi ile “Eksi 25 Çocuk Köyü Projesi Uygulama ve Is Birligi” protokolü imzaladi.

Çocuk Dostu Belediyeden Örnek Protokol
Protokol kapsaminda Gültepe Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Odunpazari Halk Merkezi’nde Eksi 25 Dernegi’ne bir yer tahsis edilecek ve dernek bu merkezde Odunpazari Belediyesi ile birlikte çocuklar için çalismalar yapacak. Daha önce ‘Resimli Çocuk Haklari Kitabi’ bastirarak çocuklara anlayabilecekleri sekilde haklarini anlatan; okul öncesi egitimin her çocugun hakki oldugunu söyleyerek kres ve çocuk merkezleri açan Odunpazari Belediyesi, ‘Çocuk Dostu Belediyecilik’ çalismalarina bir yenisini ekledi. Belediye, çocuklar ile ilgili yaptigi çalismalarla bilinen Eksi 25 Dernegi ile “Eksi 25 Çocuk Köyü Projesi Uygulama ve Isbirligi Protokolü” imzaladi. Trans Anadolu Dogalgaz Boru Hatti Projesi Sosyal ve Çevresel Yatirim Programlari (TANAP-SEIP) kapsaminda desteklenen “Eksi 25 Çocuk Köyü Projesi” protokolü için Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt’un makaminda imza töreni gerçeklestirildi.

Imza törenine, Baskan Kurt ve Eksi 25 Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Burak Karakaya katildi.

Imzalanan Eksi 25 Çocuk Köyü Projesi Uygulama ve Is Birligi Protokolü kapsaminda, Gültepe Mahallesi’nde bulunan Üniversite Evleri Sosyal Tesis Binasinda yapimi tamamlanan Odunpazari Halk Merkezi’nin birinci kati Eksi 25 Dernegine tahsis edilecek. Egitimde is birligine yönelik yapilacak her türlü çalismada çocugun üstün yarari gözetilecek. Çalismalar bilimsel alan yazinina uygun olarak gerçeklestirilecek.

Eskisehir’deki çocuklar için yararli çalismalar yapilacak

Imza töreninde konusan Baskan Kurt, Odunpazari Belediyesi ile Eksi 25 Dernegi arasinda imzalanan protokolün her iki tarafa da hayirli olmasini diledi. Gültepe Mahallesinde bulunan Halk Merkezi’nin bir bölümünü çocuklarin egitimi için Eksi 25 Dernegi’ne tahsis ettiklerini söyleyen Baskan Kurt, “Tahsis ettigimiz bu alanda, Eskisehir’deki çocuklar için yararli çalismalarin yapilacagina inaniyorum” dedi.

Baskan Kurt, Burak Karakaya ve Eksi 25 Dernegi çalisanlarina tesekkür etti.

Çocuk dostu belediye çalismalari için Baskan Kurt’a tesekkür etti

Protokolün herkes için hayirli olmasini dileyen Karakaya, çocuklari güçlendirmek üzere kurulu bir sivil toplum örgütü olduklarini belirtti.

Karakaya, “Çocuklarin katilimci ve etkin bir sekilde yararlanacaklari bir yapi olusturmak için Odunpazari Belediyesi ile isbirligine gittik. Çocuk dostu belediye çalismalarindan dolayi Baskan Kurt’a ve tüm belediye çalisanlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA