Buca'nin Parklarinda Geri Dönüsüm Dönemi

Buca Belediyesi, bakima aldigi parklarda geri dönüsüm çalismasi baslatirken, vandalizm kurbani olan veya çesitli nedenlerle hurdaya çikan materyaller, santiyede Buca’nin emekçilerinin elinde yeniden hayat buldu. Çalismalar sonunda yepyeni görünümüne kavusan banklar, oyuncaklar ve spor aletleri, parklardaki yerini aldi.

Buca'nin Parklarinda Geri Dönüsüm Dönemi
Kent genelindeki parklarin korunarak bakimlarinin yapilmasi için çalisma yürüten Buca Belediyesi, parklarda geri dönüsüm çalismasi baslatti. Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen çalismalar kapsaminda, ilçe genelindeki parklarin bakimi yapilarak, normallesme sürecinde vatandaslarin rahat nefes alabilmeleri için hazirlandi. Bir yandan parklarin çevre düzenlemesi, kosa ve temizlik çalismalari yürütülürken, bir yandan da parklarda çesitli nedenlerle zarar gören oturma gruplari, oyun ve spor gruplarin yenilenmesi gerçeklestirildi.

Yenileme çalismalarinda ise geri dönüsüm çalismasi baslatildi. Çalisma kapsaminda, Buca’nin parklarinda vandalizm, hava kosullari gibi çesitli nedenlerle hasar gören, kullanilamaz hale gelen veya hurdaya çikan tüm materyaller, Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü Santiyesinde toplandi. Teknik ekip tarafindan oyun ve spor gruplarinda kirilan parçalanan yerlerin onarimi ve boyamasi gerçeklestirildi.

Parklardan çikarilan ahsap materyaller ise düzgün bir sekilde kesilip boyanarak banklara hayata verdi. Buca’nin park emekçilerinin ellerinde yeniden hayat bulan ürünler, yepyeni görünümleriyle yeniden Buca parklarindaki yerini aldi.
Kaynak: İHA