Belçika Kontrollü Normallesmeye Bugün Basliyor

Belçika’da geçtigimiz hafta ’kontrollü normallesme’ süreci kapsaminda restoranlar sadece teraslarinda degil iç mekanlarinda da müsteri almaya basladi.

Belçika Kontrollü Normallesmeye Bugün Basliyor
Korona virüsünün yogun sekilde etkiledigi ve nüfusuna oranla en büyük can kayiplarini yasayan ülkeler arasinda olan Belçika, ülkedeki bulasma oranlarinin düsürülmesi ve salginla mücadele kapsaminda kapali tutulan birçok sektörün faaliyetlerini durdurmustu. Özellikle kapali mekanlarda yogunluga neden olan ticari faaliyetler ve kamusal alanlar kapatilmisti. Ülkede alinan tedbirler ve asi çalismalari sonunda verilerin beklenen düzeye inmesiyle birlikte söz konusu yerlerin yeniden açilmasina karar verildi.

Ülkede alinan kararlarin yürürlüge girmesiyle birlikte, spor salonlari, bowling salonlari, havuzlar ve tema parklari, sinema ve tiyatrolar yeniden açildi. Yeni kurallar kapsaminda restoranlar ve oteller de iç mekanlarda müsteri agirlamaya basladilar.

Öte yandan ülkede asi çalismalari devam ederken özellikle virüsün türevleri konusunda endiseler devam ediyor. Baskent Brüksel’de maske zorunlulugunun kaldirilirken yogun yerler ve toplu tasima araçlarinda maske zorunlulugu devam ediyor. Ülkenin Valon ve Flaman Bölgelerinde ise maske zorunlulugu devam ediyor.
Kaynak: İHA