Balkanlar'daki Aday Ögrencilere Yönelik Üniversite Tanitim Programi

Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen “2021-2022 Egitim-Ögretim Yili Uluslararasi Ögrenci Adaylari Üniversite Tanitimi” etkinliginde Balkanlar’daki aday ögrencilere Trakya Üniversitesi tanitildi.

Balkanlar'daki Aday Ögrencilere Yönelik Üniversite Tanitim Programi
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyilmaz’in katilimi ile Ögrenci Isleri Daire Baskani Türker Tüküç’ün moderatörlügünde gerçeklesen etkinlikte Genel Sekreter Yardimcisi ve Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Ögr. Gör. Burak Isçimen, TÜYOMDER Baskani Dr. Selçuk Yazar, Dil Egitim ve Ögretimi Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Aynur Tüsgil ve Erasmus Ofisinden Ögr. Gör. Özay Ak konusmaci olarak yer aldi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Trakya Üniversite hakkinda bilgi vererek basladigi konusmasinda “Uluslararasi ögrencilerimizin gönlümüzdeki yeri ayridir. Onlari evladimiz, kardesimiz biliriz; dertleri, bizim dertlerimizdir. Her kosulda yaninizdayiz. Bir arkadasimiz hastalandiginda, degerli Murat Türkyilmaz Hocam hemen yanina gider, hastanede yaninda bekler. Bir ögrencimizin göç idaresinde sorunu oldugu zaman hemen oraya gideriz, problemini çözmeye çalisiriz. Yani ögrencilere hizmet eden ulasilabilir bir teskilatimiz var. Trakya Üniversitesi ve Edirne, uluslararasi ögrenci memnuniyeti açisindan yapilan anketlerde Türkiye’de ilk beste yer aliyor. Evinizdeymis gibi rahat hissedeceginiz bir üniversite. Güçlü akademik kadrosu ve alt yapisiyla gelecege en iyi sekilde hazirlayacagiz sizleri. Emin olun pek çok akrabanizi ve mahalleden arkadasinizi bulacaksiniz burada. Onlar size Edirne’de, Trakya Üniversitesi’nde okumanin bir ayricalik oldugunu söyleyecektir. ‘Ben Trakya Üniversitesinde okumak istiyorum’ diyen tüm evlatlarimiza, hayallerinin gerçeklesmesi konusunda yardimci olacagiz. Egitim ve yardim sevdalisi dostlarimiz ve çalisma arkadaslarimla her türlü sorununuzda yaninizda olmaya ve size destek olmaya çalisacagiz. Salgin dönemi de artik bitiyor. Yüz yüze egitimlerin basladigi günlerde sizleri aramizda görmek istiyoruz. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.

Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyilmaz ise, “2016 yilinda göreve basladigimizda neredeyse simdiki Bati Trakyali ögrencilerimiz kadar uluslararasi ögrencimiz bulunuyordu. Bugün sayinin 5000’ler civarinda olmasinda Rektör Hocamizin verdigi destek çok önemli. Bugün bu sayiya ulasmamizdaki en önemli etkenlerden birisi de memnuniyettir. Buraya gelen ögrenciler ülkelerine döndüklerinde duydugu memnuniyeti diger arkadaslariyla paylasiyor ve diger arkadaslari da Trakya Üniversitesini tercih ediyorlar. Dis Iliskiler Merkezi’nde çok güzel bir çalisma ekibimiz olustu. Birimimizde çalisan arkadaslarimiz ve uluslararasi ögrencilerimizle bir aile gibi olduk. Bu birliktelik çalismalarimizin bir aynasi ayni zamanda. Yine Ögrenci Isleri Daire Baskanimiz Türker Tüküç’le çalismak da benim için büyük bir sans. Trakya Üniversite olarak 2500 kontenjanla, en çok kontenjani Bati Trakya’ya ayiriyoruz. Ben okumak istiyorum diyen hiçbir ögrenciyi disarda birakmiyoruz. Yeter ki Trakya Üniversitesinde okumak istiyorum deyin” dedi.

Kaynak: İHA