Ankara'da Saganak Sonrasi Evleri Su Basti

Ankara’da ögle saatlerinde aniden bastiran saganak yagmur hayati olumsuz etkilerken, birçok binanin bordum katlarini su basti.

Ankara'da Saganak Sonrasi Evleri Su Basti


Birkaç gündür yagisli havanin devam ettigi Ankara’da bugün ögle saatlerinde saganak yagmur etkili oldu. Aniden bastiran yagmur nedeniyle birçok sokak ve cadde trafige kapandi. Mamak ilçesi Dereboyu Caddesi üzerinde yer alan 5 katli Akça Apartmaninin bodrum kati ile 428’inci caddede bulunan üç katli bir apartmanin giris katini su basti. Magdur olduklarini ifade eden bina sakinleri ise bu durumdan bir an önce kurtulmak istediklerini söyledi.



“Iki damla yagmur yagsin burasi bu hale geliyor”

Çevre sakinlerinde Siddik Yalçin sürekli ayni durumu yasadiklarini ifade ederek, “Iki damla yagmur yagdiginda bu cadde böyle oluyor. Arti bu yollara da bakmiyorlar. Vallahi ben ve çocuklarim korkuyoruz. Her yagmurda, iki damla yagmur yagsin burasi bu hale geliyor. Ben bu binada oturmuyorum. Üst katta oturuyorum. Ama burada da insanlar yasiyor. Arabalar parçalandi. Bu isin sorumlusu kimse bu ise bir çözüm bulsun” diye konustu.



Diger bir magdur Sükrü Bostanci’da müracaat ettikleri halde hala yardim gelmedigini belirterek, “Binamizi su basti. Dükkanlari su basti. Yollar böyle kazildigi için arabalar yollarin dibine çakildi. Durum çok kötü yani belediye hala müdahale edemedi. Büyüksehiri ve itfiayeyi aradik halen müdahale edemediler. Saat 16.00 da müracaat etmisiz daha halen gelen giden yok” seklinde konustu.



Yasadigi binanin sular altinda kaldigini söyleyen Hayati Akça da, “Garajdan siginak tarafina kadar su doldu. Ayni zamanda garajin girisinde suyun baskisiyla araç kapisinda egilme oldu. Siginak ve garaj dolu. Biran önce çaresine bakilmasini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA