Aliaga'da El Emegi Ürünler Görücüye Çikti

Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Tüpras Halk Egitimi Merkezi, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kapsaminda düzenledigi program ile yil boyunca kursiyerler tarafindan yapilan el emegi ürünleri sergiledi.

Aliaga'da El Emegi Ürünler Görücüye Çikti
Tüpras Halk Egitimi Merkezi, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kapsaminda kursiyerler tarafindan yapilan el emegi ürünleri görücüye çikardi. Tüpras Halk Egitimi Merkezi önünde halk oyunlari gösterisiyle baslayan programin açilis kurdelesini, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve davetliler kesti.

Açilis konusmasini yapan Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, “Pandemi nedeniyle bu yil sönük geçen kurslarimiz insallah bundan sonra çalismalarina baslayacaktir. Halk Egitimi Merkezi’nde 700’e yakin kurs açtik. Cezaevinde açilan kurslarla bu sayi çok daha artti. Gönüllülüge ve halkin tamamen egitimine dayanan halk egitimi kurslari bizim için çok önemli. Burada halkin egitimi ve mesleki kazanimi için çok özel bir egitim sahasi var. Halkla, mahalleyle ve ev hanimlariyla bütünlesen çok degerli çalismalar yapiliyor. Bugün gerçeklestirilen sergi açilisinin ve buradaki kurslarin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Açilisin ardindan Kaymakam Ömer Karaman ve Baskan Serkan Acar, görücüye çikan ürünlerin bulundugu sergileri gezerek ürün sahiplerinden bilgi aldi. Kursiyerler tarafindan yapilan el sanatlari, perdelik kumaslar, çeyizlik ürünler, resim, çini, ahsap boyama gibi çalismalar katilimcilarin begenisini topladi.

Program sonrasinda Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz ile Tüpras Halk Egitim Merkezi Müdürü Ebru Yilmaz, Kaymakam Ömer Karaman ve Baskan Serkan Acar’a kursiyerlerin yaptigi el ürünlerinden hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA