Adana'da 4 Sahte Polis Tutuklandi

Adana’da FETÖ tehdidiyle bir vatandastan 150 bin lira dolandirdigi öne sürülen 6 zanlidan 4’ü tutuklandi.

Adana'da 4 Sahte Polis Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, olay 2 Haziran günü merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. Iddiaya göre, Adil Kubilay Bayer’i ev telefonundan arayip, kendisini ‘Komiser Ömer Faruk Çetin’ olarak tanitan bir kisi, ona; “Terör örgütü FETÖ/PDY üyeleri, hesabinizdaki paraya el koyarak, bununla yurtdisina kaçmak istiyor” dedi.

Korkuya kapilip panikleyen Bayer, karsisindakinin de polis olduguna inandi. Dolandirici da Bayer’e, “Su anda gizli bir operasyon yürütüyoruz. Hesabinizi bosalttiginizi onlarin fark etmemesi gerek. O yüzden paranizi size verecegimiz IBAN numarasina transfer edin. Bu sekilde onlari tuzaga düsürecegiz” dedi.

Dolandiricilar daha sonra Bayer’in, cep telefonu numarasini alarak onunla ‘gizli numara’ üzerinden yeniden baglantiya geçti ve genç de zanlilarin yönlendirmesiyle internet bankaciligi araciligiyla hesabindaki 180 bin liranin 150 binini Nedim Ç.’nin hesabina aktardi. Zanlilar, hesapta kalan 30 bin lirayi da Bedrettin C.’ye ait hesaba aktarmasini istedi, ancak Bayer günlük hesap limitini doldurdugu için bunu gerçeklestiremeyecegini söyledi.



Bunun üzerine dolandiricilar, Adil Kubilay Bayer’den evde altin ya da döviz olup olmadigini sordu, “Evet, var” yanitini alinca da bunlarin fotografini çekip, kendilerine WhatsApp üzerinden göndermelerini istedi. Ancak Bayer, bu durumdan süphelenip fotograflari göndermedi. Para transferinden bir gün sonra Bayer, durumu yakin akrabalarina anlattiginda dolandirildigini anlayinca da polise basvurdu.

Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi’ne gidip basvuruda bulunan Adil Kubilay Bayer, kendisiyle hala iletisim halinde olan dolandiricilarin yakalanmasi için polisle isbirligi yapti, ancak Bayer’in ses tonundan süphelenen dolandiricilar bu durumu fark edip, telefonu kapatti.

Polis, hesap sahiplerinin pesine düstü. Olaydan bir hafta önce Balikesir’in Edremit ilçesindeki bir çiftlik evinde çalismaya giden ve Bayer’in hesabina gönderdigi parayi çekerek, çetenin elebasinin istedigi hesaplara yönlendiren Nedim Ç., beraberindeki Kadir O., Sefer D. ve Bedrettin C. ile birlikte Adana’nin Ceyhan ilçesine dönerken, yolda polis tarafindan yakalandi.

Zanlilarin ifadeleri dogrultusunda Musa K. ve Hüseyin T. de gözaltina alindi. Süpheliler, emniyetteki sorgularinda haklarindaki suçlamalari kabul etmedi. Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, 150 bin liranin pesine düserken, 6 süpheliye ait banka hesaplarina da bloke koydurdu.

Zanlilar sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikartilan zanlilardan Nedim Ç. (31) Kadir O. (24), Sefer D. (25) ve Bedrettin C. (28) tutuklandi. Musa K. (28) ve Hüseyin T. (35) adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA