60 Yillik Çile Dinamitle Son Buldu

Dar ve keskin virajlariyla tehlike olusturan Kocapinar-Yatagan yolunda düzenleme çalismasi baslatan Denizli Büyüksehir Belediyesi, güzergahtaki dev Çal Kayasi’ni dinamitle havaya uçurdu. Düzenleme ile 60 yillik dertlerinin bitecegini söyleyen Muhtar, "Dünyalar bizim oldu" dedi.

60 Yillik Çile Dinamitle Son Buldu
Denizli’de birçok ulasim sorununu hayata geçirdigi projelerle tarihe gömen Denizli Büyüksehir Belediyesi, Honaz ilçesi ile Serinhisar ilçesini birbirine baglayan Kocapinar-Yatagan yolunda düzenleme çalismasi baslatti. Dar ve keskin virajlariyla tehlike olusturan özellikle kis mevsiminde büyük zorluklarin yasandigi yolun düzenleme çalismasina baslayan Denizli Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi, ilk olarak Çal Kayasi olarak bilinen, 30 metre derinliginde, 20 metre genisliginde, 100 metrelik bölgeyi kapsayan 60 bin metreküp büyüklügündeki dev kayayi dinamitle havaya uçurdu. Kocapinar-Yatagan yolunda keskin bir viraja neden oldugu için büyük risk barindiran dev kaya 3 asamada patlatilarak ortadan kaldirildi. Kayanin patlatilmasi ile bölgedeki yol da genisletilerek keskin viraj ortadan kaldiriliyor.

3 günde tamamlandi

Çal Kayasi 10 kisilik bir ekip tarafindan tüm güvenlik önlemlerinin alinmasinin ardindan dinamitle havaya uçuruldu. Dev kayanin tamamen ortadan kaldirilmasi 3 günde gerçeklestirilirken, dev kayada 3 ayri patlatma yapildi. Büyük bir gürültü ile patlayan dev kaya havaya dagilirken olusan toz bulutu metrelerce yüksege çikti. Çalisma ile Denizli’nin turizm degerleri arasinda yer alan ve özellikle yaz mevsiminde yogun olarak kullanilan Kefe Yaylasi’na ulasimin da kolaylasacagi kaydedilirken, düzenlemenin yaklasik 2 kilometrelik bir güzergahi kapsadigi ifade edildi.

"Sözün bittigi yerdeyim"

Serinhisar ilçesine bagli Yatagan Mahallesi Muhtari Kamil Köprü, dar ve keskin virajlarla dolu tehlikeli güzergahin uzun yillardir kanayan bir yara olduguna dikkati çekti. Kis mevsiminde yolu kullanmak zorunda kalan özellikle ögrenci servislerinin büyük zorluklar yasadigini, araçlarin kar veya buzlanmadan dolayi kayarak zaman zaman yolda kaldigini anlatan Muhtar Köprü, "60 yildir bu yol böyleydi. Konuyu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan’a söyledik ve sonuç itibari ile yolda çalisma basladi.

Insallah buraya çok güzel bir yol yapilacak. Su yolun yapimina basladi ya dünyalar bizim oldu. Bu çok büyük bir çalisma. Insallah bu yol çok daha güzel olacak” dedi.



"Kisa zamanda bitirip hizmete alacagiz"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, hemsehrilerinin daha rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmesi için ulasim yatirimlarina büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda bugüne kadar "çözülemez" denilen birçok ulasim sorununu tarihe gömdüklerini anlatan Baskan Zolan, "Denizlimizin 19 ilçesinde 616 mahallemizde vatandaslarimizin ihtiyaçlarini gidermeye, dertlerini çözmeye devam ediyoruz. Dar ve keskin virajlariyla riskler barindiran yolumuzda düzenleme çalismamiza basladik. Insallah kisa zamanda bitirip hizmete alacagiz. Allah’im kazasiz belasiz tamamlamayi nasip eylesin. Simdiden vatandaslarimiza hayirli ve ugurlu olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA