'2. Ulusal Egitimde Dönüsüm Forumu' Edirne'de Basladi

Edirne Valisi Ekrem Canalp: 'Eger degisim kaçinilmazsa, kaçinilmaz olan degisime uygun sekilde kamu yönetimini de egitimi de yeniden tasarlamak ve ele almak bir zaruriyettir'.

'2. Ulusal Egitimde Dönüsüm Forumu' Edirne'de Basladi
"2. Ulusal Egitimde Dönüsüm Forumu", Edirne'de paydaslarin katilimiyla basladi.

Edirne Valiligi, Edirne Il Milli Egitim Müdürlügü, Egitim Yöneticileri ve Uzmanlari Dernegi ve MEF Üniversitesi isbirliginde Edirne Lisesi'nde düzenlenen etkinlik açilis programiyla basladi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp program yaptigi konusmada egitimin kalitesi ve niteliginin artmasi için çalismalar yapildigini söyledi.

Egitimin canli bir süreç oldugunu belirten Canalp, degisim ve dönüsümlerin yasanmasinin kaçinilmaz oldugunu ifade etti.

Yapilacak reformlarla daha ileriye gidilmesi gerektigini anlatan Canalp, sunlari kaydetti:

"Kamu yönetiminde reform ihtiyaci hiçbir zaman biten bir süreç ve tartisma degildir. Bu bir gereklilik çogu zaman da bir zorunluluktur. Biz dönüsümün ve degisimin kaçinilmaz oldugunu biliyoruz. Eger degisim kaçinilmazsa, kaçinilmaz olan degisime uygun sekilde kamu yönetimini de egitimi de yeniden tasarlamak ve ele almak bir zaruriyettir. Sürekli degisimi ve dönüsümü yasamak zorundayiz. Bu bizim yasantimizin kaçinilmaz gerekliligidir. Egitimde dönüsüm dedigimiz zaman buradan neyi anlamamiz gerekiyor. Bir tanesi kurumsal dönüsüm ama ikincisi de bireysel dönüsüm."

Egitim Yöneticileri ve Uzmanlari Dernegi Baskani Dr. Adem Çilek de dernek olarak Türkiye'de egitimin gelismesi için önemli çalismalar gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

Kovid-19 salgininin egitim alaninda farkli yaklasimlarin yasanmasina neden olduguna deginen Çilek, "Biz artik bugün okullar ne zaman açilacaktan ziyade 30-40 yillik vizyonumuzu ortaya koyup bu vizyon dogrultusunda egitimi bir memleket meselesi haline getirmeliyiz." diye konustu.

MEF Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Özcan ise gelecek nesillerin yetismesinde ögretmenlere büyük görevler düstügünü ifade etti.

Program, alaninda uzman akademisyen ve egitmenlerin sunumlariyla 12 Haziran'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA