Z Kusagi 'Muhtar' Oldu

Samsun’da Haziran pazar günü yapilan muhtarlik ara seçiminde Z kusagindan 18 yasindaki bir genç “Türkiye’nin en genç muhtari” seçildi. 26 gün önce 18 yasina giren Türkiye’nin en genç muhtari olan Ali Külekci, “Mahalleme ‘iyi ki Ali’yi seçmisiz’ dedirttirecegim" dedi.

Z Kusagi 'Muhtar' Oldu
Samsun’da 6 Haziran Pazar günü 14 farkli mahallede muhtarlik seçim heyecani yasandi. Agcamahmut Mahallesi’nde eski Muhtar Ali Zengin kalp krizi geçirdigi için mahalleli ara seçime gitti. Gerçeklesen muhtarlik seçiminde ise 18 yasindaki Ali Külekci, Türkiye’nin en genç muhtari oldu. Liseyi yeni bitiren genç, mahalleli tarafindan çok sevildigini bildigi için ve ‘mahallenin en genci’ oldugundan dolayi hizmet etmek için muhtarliga aday oldugunu açikladi.

Bilgisayar oyunu oynayan, konsol oyunu oynayan, hali saha maçi yapan, bisiklet süren, arkadaslariyla gezen genç Külekçi’nin muhtar olmasi mahallede sevinçle karsilandi. Z kusagindan olan Ali Külekçi, 53 kisinin oy kullandigi seçimde oylarin 37’sini alarak muhtar seçildi.

"Iyi ki Ali’yi seçmisiz dedirttirecegim"

Muhtar oldugu için mutlu oldugunu dile getiren Ali Külekci, "2003 dogumluyum. Mayis’in 12’sinde 18 yasima girdim. Öncelikle eski muhtarimiz Ali abimizi rahmetle aniyorum. Muhtarimizin vefati nedeniyle mahallemizde bir ara seçim oldu. Adayligimi açikladim. Seçime gittik ve kazandim. Su anda Türkiye’nin en genç muhtariyim. Kendimle de gurur duyuyorum. Çok heyecanliyim, anlatilmaz yasanir. Köy halkina çok tesekkür ediyorum. 18 yasinda Havza Sehit Recep Sahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Akabinde muhtarlik seçimi duydum. Köyde de sevildigim için aday oldum, adayligimi açikladim. Köye en iyi hizmetleri getirecegime inaniyorum. ‘Iyi ki Ali’yi seçmisiz’ dedirttirecegim" seklinde konustu.

Hem hizmet edecegini hem de arkadaslarina vakit ayiracagini ifade eden Külekci, "En geç muhtar oldugu için dikkat çekiyorum. Okuldan çiktigim zaman bag, bahçe, hayvancilikla ugrasiyorum. Çiftçilikle yapiyorum. Arkadaslarimla vakit geçiriyorum. Ilçede geziyoruz. Her genç arkadasim gibi ben de geziyorum. Arkadaslarimla futbol oynariz, konsol oyunu oynariz. Bowling oynariz. Her yere gideriz. Bundan sonra köyümde sorumlu oldugum bir alan var. Hem arkadaslarimda vakit geçirecegim" ifadelerini kullandi.

“Genç muhtarimizla güzel islere imza atacagiz”

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ise Muhtar Külekci’ye tebrik ziyaretinde bulundu. Baskan Özdemir, "Türkiye’nin en genç muhtarina hayirli olsuna geldik. Hakikaten 18 yasini yeni doldurarak muhtarligi kazanmis, çiçegi burnunda bir muhtarimizdir. Gerçekten çok heyecanlandik. Genç, dinamik, çaliskan bir görüntüsü var. Havza Belediye Baskani olarak Türkiye’ye örnek olacak bir projenin hazirligini yapiyorum. Muhtarimin mahallesinin bende özel bir yeri var. Eski mahalle muhtarimiz Ali kardesimiz benim çocukluk arkadasimdi. Kendisine rahmet diliyorum. Ali kardesimizin biraktigi yerden insallah genç Ali kardesimiz devam edecektir. Hem örnek olmasi bakimindan hem de gençlerimizi tesvik etmesi bakimindan genç muhtarimizla güzel islere imza atacagiz insallah" açiklamasinda bulundu.

Ali Külekci’ye genç oldugu için seçtiklerini söyleyen mahalleli Kurtça Mercan (64) ise, "Muhtarimizdan Allah razi olsun. 18 yasinda verilmis bir hakki kullanmayi, gelecek nesillere aktarmayi basardi. Tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten çok önemli bir durum. Olmaz denilen bir seyi yapti. 18 yasinda hak bu gençlere verilmis. Gençler ise bu hakki kullansin. Genç oldugu, pirlanta gibi biri oldugu için seçtik. Muhtarlar hep bizden büyük oluyordu. Bunlar kendi evladimiz gibi, kendi çocugumuz gibidir. Istedigimizi söyleyebiliriz, kizmaz bize. Yap dedigimiz seyi yapar. Köyümüzün iki tane pirlanta gibi genci var. Zaten hizmeti bunlar yapiyordu. Mahalle hep yasli. Insallah gençlerimiz bu köyden disari çikmaz. Hizmet eder ve bu örnek olur" ifadelerini kullandi.

Muhtar Ali Külekçi’nin çocukluk arkadasi Sadik Dursun Kaygusuz(19) ise su sekilde konustu:

"Arkadasimla beraber dogduk büyüdük. Birbirimize sahip çikarak mahallemize en hizmet edecegimize inaniyoruz. Çok mutlu olduk. Bütün gençlerimizin ayni bu sekilde hizmet etmelerini, mahallerine muhtar olmalarini istiyoruz. Mahallemiz iki genci olarak beraber çobanlik yaptik, oyun oynadik. Her zaman beraber zaman geçirdik. Ondan sonra muhtarlik adayi olacagini söyledi.

Biz de destegimizi verdik."

Anne Gülsen Külekçi de "3 çocugumdan en küçügü Ali’m. Kazanmasindan dolayi çok mutlu olduk. Köyde kalmak istedi. Köye hizmet vermek istedi. ‘Aday olacagim’ dedigi zaman çok mutlu olduk. Basaracagini bastan hissetim" dedi.

Çiçegi burnundaki muhtar Ali Külekci, 11 Haziran Cuma günü mührü alarak resmen göreve baslayacak.
Kaynak: İHA