Van Heyetinden Bakan Bilgin'e Ziyaret

AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Irfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari’nin bulundugu Van heyeti, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Bilgin’i ziyaret etti.

Van Heyetinden Bakan Bilgin'e Ziyaret
Yakin zamanda göreve baslayan Bakan Bilgin’e hayirli olsun ziyaretinde bulunan milletvekilleri ve belediye baskanlari, Van ile ilgili yapilan degerlendirmede istihdam tesvikleri, nitelikli is gücü, sosyal güvenlik ve toplum yararina çalisma program konularinda talep ve önerilerini ileterek bölgesel bir çalisma yapilmasini istedi. Sosyoekonomik kalkinmayi saglayacak hedefler dogrultusunda gündemde olan istihdam tesvik paketi çalismalarinda bölgesel kriterlerin göz önünde bulundurulmasini isteyen milletvekilleri, Van’da isgücüne imkân saglanmasi için kamu ve özel sektör yatirimlarinin artmasi gerektigini bildirdi. Çalisma hayatini düzenleyen ve denetleyen tedbirlerin de gündeme geldigi görüsmede, sosyal güvenlik sistemi ile ilgili iyilestirmeler de teklif edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin destekleri ve belediyeler marifetiyle Van’da güçlü bir tekstil altyapisinin olusturuldugu ve üretim yerlerinin ilçelere tastigini ifade edildi. Gençlerin ve kadinlarin istihdamini önceleyen bu emek yogun sektörün büyümesinin de issizligi önemli ölçüde azaltacagi dile getirildi.

Açiklamada bulunan milletvekilleri, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin’in çalisma hayati ve sosyal güvenlik alanlarinda degerlendirmelerinin devam ettigini, hükümetin 2023 hedefleri dogrultusunda yeni modeller üzerinde çalistiklarini ve Van’i pilot bölge olarak düsündüklerini dile getirdigini söylediler Milletvekilleri, “Bakanimiza yeni görevinde üstün basarilar diliyor, yakin ilgileri için tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA