Uzaktan Egitim Sürecinde Degerler Egitimi Etwinning Projesi

Koordinatörlügünü Erzurum TOBB Ilkokulu Müdür Yardimcisi Muhammet Özdemir ve TOKI Ortaokulu Bilgisayar Ögretmeni Çetin Bozbey’in yaptigi Degerler Egitimi Projesi büyük ilgi gördü.

Uzaktan Egitim Sürecinde Degerler Egitimi Etwinning Projesi
Proje Yöneticiligini ise TOBB Ilkokulu Ögretmeni Abdul Fatih Bozyokus, Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Eda Alemdar Çankaya, Sehit Hasan Yilmaz Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdür Yardimcisi Rabia Muhim Özdemir, Ibrahim Erkal Ilkokulu Ögretmeni Rüstem Kusçu, Polis Amca Ilkokulu Ögretmeni Serpil Kusçu ve Bursa Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Ögretmeni Sirin Çaylar’in da yöneticiligini yaptigi proje 4 farkli okul türünden ögrencinin katilimiyla renklendi. 2020 Nisan ayinda start verilen projede toplumsal degerlerin benimsenmesi için örnek uygulamalar yapildi.

Bu proje ile ögrencilerin pandemi sürecinde teknolojiyi olumlu yönde kullanimi saglanarak degerleri hatirlamalari ve akranlariyla iletisim kurarak sosyallesmeleri saglandi. 43 ülkenin dahil oldugu E-Twinning portalina ülkeden 937 bin 779 ögretmen 122 bin 134 proje ile 2020-2021 Egitim-Ögretim yilinda katilim saglandi. Projedeki ögrenciler, hazirladiklari çalismalari sosyal medya hesaplarinda yayinladilar ve projeyi çok sevdiklerini ve bundan sonra da bu tarz projelerde yer almak istediklerini yapilan görüntülü görüsmelerde dile getirdiler.

Projeyle ilgili açiklamalarda bulunan ögretmenler, proje sürecinin çok aktif ve verimli geçtigini ifade ederken uzaktan egitim sürecinde birbirlerinden ayri kalan çocuklarin bu proje ile birbirleriyle olan alisverislerinin çok etkili ve anlamli oldugunun altini çizdiler.
Kaynak: İHA