Türkiye'nin Teknolojik Kabiliyetleri 'Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda Tanitilacak

Türkiye Verimlilik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cemalettin Kömürcü: 'Fuara aralarinda dünya siralamalarinda ilk 100 içinde yer alan teknoloji üreten ve kullanan firmalar katilacak' 'Amacimiz üretmis oldugumuz teknolojilerin tanitimina katki saglamak ve farkindalik olusturmak, ülkemizin teknolojide neler ürettigini göstermek ve Türkiye'nin teknolojide hangi asamada oldugunu herkese anlatmak'.

ERHAN CIHAN ÜNAL- Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Türkiye Verimlilik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cemalettin Kömürcü, yarin baslayacak Verimlilik ve Teknoloji Fuari'nda Türkiye'deki dev teknoloji firmalariyla start-up'lari bulusturacaklarini belirterek, "Amacimiz üretmis oldugumuz teknolojilerin tanitimina katki saglamak ve farkindalik olusturmak, ülkemizin teknolojide neler ürettigini göstermek ve Türkiye'nin teknolojide hangi asamada oldugunu herkese anlatmak." dedi.

Kömürcü, AA muhabirine, ATO Congresium'da 12 Haziran'a kadar devam edecek olan "3. Verimlilik ve Teknoloji Fuari"na iliskin degerlendirmede bulundu.

Fuar'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle geçen yil yapilamadigini animsatan Kömürcü, etkinligin sanayi, egitim, enerji, tarim, iletisim, ulasim, saglik sektörlerindeki teknolojileri kapsadigini söyledi.

Kömürcü, Fuar'da 123 firma ve 38 start-up'in yer alacagini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Fuar'a aralarinda dünya siralamalarinda ilk 100 içinde yer alan teknoloji üreten ve kullanan firmalar katilacak. Fuarimizin baslica amaçlarini söyle siralayabiliriz, Türkiye'deki dev teknoloji firmalarini ile teknoloji üretmeye yeni baslamis start-up firmalariyla bulusturmak, üretmis oldugumuz teknolojilerin tanitimina katki saglamak ve farkindalik olusturmak, ülkemizin teknolojide neler ürettigini göstermek ve Türkiye'nin teknolojide hangi asamada oldugunu herkese anlatmak."

Kar amaci güdülmeyen etkinlikte, bu yil da start-up'lar için ücretsiz stant saglanacaginin bilgisini veren Kömürcü, geçen yillarda oldugu gibi yeni girisimlerin büyümeleri ve yurt disina açilmalari için yardimci olmayi da hedeflediklerini anlatti.

Kömürcü, fuar kapsaminda bu yil ilk kez düzenlenecek "V-Talks Experiences" oturumlarinda çesitli kurumlarin yöneticilerinin deneyimlerini aktaracaklarini dile getirdi.

- Fuar hakkinda

Ankara Bilim Üniversitesi ve Türkiye Verimlilik Vakfinin katkilariyla organize edilen Fuar'in açilisina Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in katilmasi bekleniyor.

Bu yil "Ileri Teknolojiler" temasiyla gerçeklestirilecek Fuar'da, 2030'lu yillarda kademeli olarak devreden çikartilmasi planlanan F-16 uçaklarinin yerini alabilecek 5'inci nesil çok rollü savas uçagi olan Milli Muharip Uçagi'nin mock-up'i ile Aston Martin otomobili de sergilenecek.
Kaynak: AA