Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan Ramazan Bayramı Mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, Ramazan ayının yaşattığı birlik ve beraberlik duygusu ile millet olarak, iyiliklerin en derin olarak hissedildiği, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, duygularının çok yoğun yaşandığı, eldeki zenginliği, gönüldeki muhabbeti herkesle paylaşmanın verdiği huzurla bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın huzurunu yaşadığını belirtti.

Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevgi ve hoşgörünün en yüksek seviyeye ulaştığı bayramları milletçe sevinç ve coşkuyla yaşandığını ifade eden Ustaoğlu, "Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unutarak barıştıkları, kardeşlik duygularının daha çok hatırlandığı müstesna günlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Ustaoğlu, modern kültürün etkisini arttırdığı dünyada millet olarak bekayı sağlayacak manevi duyguların milli kültür içindeki önemli bayramların vesilesi ile daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milli ve manevi değerlerimizin yüzyıllar boyunca sürmesi için büyük önem arz eden, inancımızın temelini oluşturan, bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu güzel günleri, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için millet olarak tüm gayretimizi göstermemiz gerekmektedir. Bayramlar birlik ve beraberlik içinde daha çok değerini arttırsa da ne yazık ki salgın süreci içinde bizler bu bayramımızı da yine evlerimizde sadece kendi ailemiz ile geçirmek zorundayız. Aile büyüklerimiz ile uzaktan görüşerek bu bayramımızı kutlayacağız. Gelecekte yaşayacağımız nice güzel bayramlarda kucaklaşabilmek, bir birimize sımsıkı sarılabilmek için bu bayram da tedbirlere çok iyi uymamız gerekmektedir. Bu konuda Trabzon halkı olarak çok duyarlı davranacağımız ve örnek davranışlar içinde olacağımızdan hiç şüphem yoktur. Birbirimize ve ülkemize olan sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalı ve gelecekteki güzel günler için bu bayramımızı da tedbirlerimizi ihmal etmeden ailemizle ihya etmeliyiz. Son günlerde bizleri derinden üzen ilk kıblemiz, kutsal mabedimiz olan Mescid-i Aksa'ya ve Filistin halkına yapılan insanlık dışı saldırıların gölgesinde geçireceğimiz Ramazan Bayramı'nın insanlık ve Müslüman alemi için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, Trabzonlu hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Kaynak: AA