Sivas Valisi Ayhan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, bayramın ülkeye, millete, İslam alemine ve insanlığa hayır ve sağlıklı günler getirmesini diledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ramazan ayının sessiz ve sakin geçirildiğini belirten Ayhan, bu süreçte milli ve manevi değerler gereği kimsesizlerin, öksüz ve yetimlerin, muhtaç ve yaşlıların unutulmayarak ziyaret edildiğini, il genelinde yaklaşık 7000 çocuğun ihtiyaçlarının karşılandığını aktardı.

Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince virüse karşı verilen mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınılması gerektiğine dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

"Bir başkasının yaşam hakkını koruyup kollamanın, sabır ve dirayetle bu süreci devam ettirmenin hem şahsi hem de toplumsal olarak her birimiz için hayati bir görev olduğunu unutmayalım. Kurallara uyulduğu takdirde milletimizin bugünleri sağduyu içerisinde kısa bir zamanda aşacağına, aydınlık ve daha güzel günlere çok yakında erişeceğimize yürekten inanıyorum. Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin aileleri, çocukları ile kahraman gazilerimiz ve yetimlerimizi unutmadan bayram sevincimizi paylaştığımızda, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde muhafaza edeceğimizi düşünüyorum. Unutmamalıyız ki bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye, Vefa Sosyal Destek ekibi ve diğer tüm çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum."

Kaynak: AA