Sahinbey'den Teknofest'e Katilacak Okullara Destek

Egitime önemli desteklerde bulunan Sahinbey Belediyesi, proje okulu olan ve Teknofest’e hazirlanan okullara atölyeler ve kütüphaneler açarak desteklerini sürdürüyor.

Sahinbey'den Teknofest'e Katilacak Okullara Destek
Egitime yönelik desteklerini sürdüren Sahinbey Belediyesi, Teknofest’e hazirlanan ve ciddi projelerde bulunan okullara teknik desteklerde bulunuyor. Bir okula kodlama, tasarim ve z kütüphane atölyeleri açma programina katilan Sahinbey Belediyesi Baskani Mehmet Tahmazoglu, gençlere basarilara dileyerek, desteklerinin devam edecegini vurguladi.

“Sahinbey Belediye Baskanimiza tesekkür ediyoruz”

Desteklerinden dolayi Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür eden Okul Müdürü Ibrahim Halil Güler, “ Okulumuzun hem banisi hem de birçok atölyemizin donatiminda emegi geçen Sahinbey Belediye Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Kendilerini agirlamaktan dolayi çok mutluyuz. Gençlerimiz insallah yapacaklari projelerle ülkemizi taçlandiracak, mazlum cografyalarinda yildizini parlatacak. Egitime her noktada destek olan belediye baskanimiza okulumuz için tasarim atölyesi teklifinde bulunduk. Destek aslinda 80 bin lira gibiydi ama bunu arttirdilar ve 3 atölye desteginde bulundular. Kodlama, tasarim ve teknolojiyi dogrudan üretebilecekleri alanlar olusturdular. Insallah açilislarini yapacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

“Tüm okullarimiza Teknofest alaninda istedigi her türlü destegi verecegiz”

“Sahinbey Belediyesi olarak egitime büyük önem veriyoruz. 5 tane okul yaptik. Türkiye’nin en özel fen liselerinden birini de insallah yapacagiz. 2 tane de yurt yaptik. Bunlar egitime yaptigimiz fiziki destekler ancak egitim ve ögretimin artmasi için de ciddi desteklerde bulunuyoruz. 51 bin tablet dagittik. Okullarimiza her türlü destegi sagliyoruz. Milli Egitim Bakanligimizla imzaladigimiz 60 tane Z Kütüphanelerin 30 tanesini biz 30 tanesini de bakanlikla beraber yapacagiz. Yine Sanayi Bakanimiz Mustafa Varank’a teklif ettim ve kabul etti. Okullarimiza siz ne kadar beceri ve tasarim atölyesi yaparsaniz o kadar da biz yapacagiz Sahinbey Belediyesi olarak dedim. Suanda da yapmaya basladik. Okullarimizdaki egitim ögretim kalitelerinin artmasi çok önemli. Il Milli Egitim Müdürlügümüzle protokol imzaladik. Tüm okullarimiza Teknofest alaninda istedigi her türlü destegi verecegiz. Biz inaniyoruz ki bir elimizde Kur’an-i Kerim bir elimizde bilgisayar yani bir elimizde fen bilimleri bir elimizde din ilimleriyle hakikata yürüyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA